Спеціальність: 229 Громадське здоров’я (Нутриціологія здорового харчування). ОС: Бакалавр. Семестр: 3. ЄКТС: 4.
Лектор: Хомич Володимир Тимофійович, д-р вет. наук, професор кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка.
Викладач: Усенко Світлана Іванівна, канд. вет. наук, асистент кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка.
Анотація: Дисципліна “Цитологія та гістологія людини” займає провідне місце в системі підготовки фахівців, що займаються громад­сь­ким здоров’ям, а саме – нутри­ціо­ло­гією здоро­вого харчу­вання. Вона формує у сту­ден­тів знання щодо загаль­них прин­ци­пів будови тіла людини на різних рівнях його струк­тур­ної орга­ні­за­ції – клі­тин­ному, тка­нин­ному та орган­ному. До її складу входять чотири роз­діли: «Цитологія», «Загальна ембріо­логія», «Зага­льна гісто­логія» і «Спеціа­льна гіс­то­ло­гія», кожний з яких має свій предмет вив­чення. «Цито­ло­гія» вивчає будову і функ­ції клітин, «Зага­льна ембріо­ло­гія» - будову і функ­ції стате­вих клітин та ранні етапи роз­витку зародка, «Зага­льна гісто­ло­гія» – розви­ток, будову і функ­ції тка­нин і «Спеці­а­льна гісто­ло­гія» – будову орга­нів їх систем та апара­тів. Предме­том вив­чення цієї дис­цип­ліни є мікро- і суб­мікро­ско­пічна будова струк­тур­них склад­ни­ків орга­нізму людини, які роз­гля­даю­ться на гісто­ло­гіч­них пре­па­ра­тах за допо­могою світ­ло­вого мік­рос­копа і на елект­ро­но­гра­мах.

Рік останньої атестації: 2022