ТЕМА 10. Оснащення драйв-сервісу. Організація перевезень в готелі

2. Організація перевезень в готелі

Сучасні готелі надають наступні види транспортних послуг по перевезенню постояльців готелів:  

-організація зустрічі та проводів в аеропорту, на вокзалі та ін. (чотирьох - і п'ятизіркові готелі);  

-виклик таксі (трьох -, чотирьох -, п'ятизіркові готелі);  оренду автомашини готелю (чотирьох - і п'ятизіркові готелі);  

-паркування і подачу з гаража до під'їзду автомобіля гостя (п'ятизіркові готелі);  бронювання або продаж квитків на різні види транспорту (чотирьох-і п'ятизіркові готелі). 

Названі послуги можуть надаватися:  

-автотранспортом готелю,  

-орендованим в автотранспортному підприємстві авто, 

- як посередницькі послуги по замовленню таксі на певний час. 

В будь-якому випадку керівництво готелю повинно дбати про безпеку пасажирів - всі машини і клієнти, що користуються перевезення, в тому числі і таксі, мають бути застраховані.

 Для постійних та корпоративних клієнтів можлива діюча гнучка система знижок і особлива дисконтна програма. Для зручності пропонуються послуги «Інкогніто», VIP-перевезення. 

Перевезення - це переміщення пасажира, багажу або вантажу різними видами транспорту на підставі укладеного договору. Перевізник зобов'язується доставити пасажира та його багаж у пункт призначення і видати багаж пасажиру або уповноваженій особі. Пасажир бере на себе зобов'язання сплатити встановлену плату за проїзд і провіз багажу. 

Організація-перевізник зобов'язана надати послуги з перевезення будь-якому громадянину, що звернувся до неї, не має права надавати перевагу будь-кому з потенційних клієнтів при укладанні договору. Ціна послуг повинна бути однакова для всіх. Знижки та пільги встановлюються не для конкретних громадян, а для певних категорій споживачів. 

Гаражна служба найчастіше є в готелях, розташованих у центрі міста, де місця для паркування в дефіциті. Її працівник зустрічає під'їжджаючих на автомобілях гостей, відкриває двері автомобіля, допомагає вивантажити і розмістити багаж на візку, відповідає за безпеку транспортного засобу. 

У гаражі і на автостоянці стягується оплата за надані послуги. При цьому оформляється квитанція типової форми 11-Г. Багато готелів передають повноваження по наданню таких послуг приватній фірмі, що відповідає за роботу автостоянки. Тоді ця фірма несе відповідальність за стоянку автомобіля гостя, її персонал обслуговує стоянку. 

Послуги по виклику таксі можуть надавати чергові адміністратори, інформатори, співробітники сервіс-бюро, консьєржі. У деяких готелях таку послугу надають безкоштовно. 

Звернувшись за телефоном до диспетчера підприємства, що надає послуги таксі, персонал повідомляє назву готелю, номер кімнати гостя, його прізвище та телефон, час надання автомобіля, маршрут поїздки. Перед прибуттям таксі диспетчер дзвонить гостю в номер, повідомляє марку, колір і номер автомобіля. Гість оплачує поїздку згідно з тарифом в залежності від відстані та простою автомобіля не з вини водія. 

Бронюванням квитків на різні види транспорту займається персонал служби прийому або бюро обслуговування, деякі готелі організовують офіси попереднього продажу квитків або надають можливість оренди приміщень вестибюльної групи представництвам авіакомпаній.

Accessibility

Колір тла

Шрифти

Розмір шрифта

1

Колір тексту