ТЕМА 10. Оснащення драйв-сервісу. Організація перевезень в готелі

7. Організація роботи внутрішньозаводського транспорту

Організація роботи внутрішньозаводського транспорту включає:  

вибір системи організації перевезень;  

здійснення підготовчих робіт; 

 управління роботою транспортних та вантажопідіймальних засобів. 

Вирізняють такі системи організації перевезень:  за стандартним розкладом (за умови стабільних та великих вантажопотоків);  на замовлення (епізодійна потреба у транспорті). 

Підготовчі роботи у системі організації перевезень за стандартним розкладом включають:  вибір найбільш раціонального виду маршрутних перевезень (маятниковий, кільцевий, вільний тощо);  розробку графіків руху транспортних засобів;  визначення порядку проведення навантаження та розвантаження;  технічне оснащення місць навантаження та розвантаження. 

Маршрути руху розробляються виходячи з умов руху транспортних засобів за твердим графіком. 

 Маршрут руху - це шлях просування транспортного засобу при виконанні перевезення

Маршрути поділяють на маятникові та кільцеві. 

 Маятникові - це маршрути, під час яких шлях просування транспортного засобу між двома вантажними пунктами неодноразово повторюється. 

 Кільцевий маршрут - це просування транспортного засобу замкненим колом, яке об'єднує кількох отримувачів або постачальників.

Транспортні засоби закріплюються за визначеним маршрутом, чим забезпечується їх максимальне та рівномірне завантаження. На основі розроблених маршрутів складаються графіки руху транспортних засобів. У них вказуються час прибуття на пункти слідування та час на завантаження і розвантаження. Графіки будуються в добовому розрізі.

Accessibility

Колір тла

Шрифти

Розмір шрифта

1

Колір тексту