ТЕМА 12. Підбір, розміщення, монтаж і підключення устаткування готелів

2. Загальні принципи організації монтажних робіт

Монтаж обладнання – це комплекс робіт по його встановленню, налагодженню та пуску в експлуатацію.

Монтаж включає в себе: розконсервацію обладнання, його ревізію, агрегатне складання, встановлення на фундамент,  перевірку, підключення до комунікацій та індивідуальне випробування.

Монтажні роботи проводяться за спеціально розробленим проектом організації  монтажу, в якому висвітлюються основні питання та технічні рішення:

1.     Календарні плани робіт по монтажу в цілому, а також по монтажу окремих об’єктів та видів обладнання;

2.     План майданчика для монтажних робіт;

3.     Методи робіт і їх механізація, заходи з безпеки ведення робіт;

4.     Технологічні схеми процесів монтажів окремих об’єктів обладнання в планах і розрізах;

5.     Необхідність в підйомно-транспортному обладнанні, пристроях, опорному обладнанні та інструментах для механізації монтажних робіт;

6.     Необхідність в робочій силі; розстановка спеціалізованих та монтажних бригад;

7.     Схеми сумісності монтажних робіт з будівельними;

8.     Кошторис на проведення монтажних робіт.

Повний комплект технічної документації проекту включає такі документи: робочі креслення, кошториси, деталіровку на трубопроводи і на металоконструкції індивідуального заказу, паспорти на обладнання, що монтується з комплектуючими відомостями, інструкції заводів-виробників по монтажу і налагодженню обладнання.

Робочі креслення на монтаж металоконструкцій повинні включати: монтажні схеми, плани та розрізи, плани фундаментних (анкерних)  болтів, вузли кріплення конструкцій, перерізу, розрахункові зусилля в конструкціях та вузлах, специфікацію матеріалів.

Кошторисна документація складається з кошторису по робочим кресленням об’єкту на монтаж обладнання, металоконструкцій, технологічних трубопроводів, каналізації, вентиляції та опалення, силового електропостачання, будівельної частини об’єкту; зведений кошторис на підприємство, що будується та кошторисно-фінансовий розрахунок.

На основі проектно-кошторисної документації отриманої від заказника, монтажна організація, яка буде проводити монтаж, розробляє, узгоджує та затверджує проект проведення монтажних робіт.



Accessibility

Колір тла

Шрифти

Розмір шрифта

1

Колір тексту