ТЕМА 4. Устаткування для перукарень і салонів краси готелів

Сайт: Навчально-інформаційний портал НУБіП України
Курс: Устаткування закладів готельно-ресторанного бізнесу ☑️
Книга: ТЕМА 4. Устаткування для перукарень і салонів краси готелів
Надруковано: Гість-користувач
Дата: неділя, 1 вересня 2024, 14:24

1. План

1. Класифікація підприємств індустрії краси України;

2. Оснащення перукарень;

3. Косметологічне обладнання для салонів краси;

Ключові слова: індустрія краси, обладнання перукарень, перукарське крісло, сушуар, клімазони, перукарська мийка, візки, SPA – крісла, масажні столи, крісла стаціонарні, стерилізатори для стерилізації інструменту.

2. Класифікація підприємств індустрії краси України.

Типи підприємств індустрії краси. Під типом підприємств індустрії краси маються на увазі варіанти комплектації та набори послуг, пропоновані клієнтам, поділяють на різні за призначенням та послугами монопідприємства та поліпідприємства. 

1. Монопідприємства - підприємства однієї послуги. До них відносять: 

1) Перукарня або студію зачісок 

2) Студія засмаги 

3) Центр корекції фігури 

4) Центр естетики ніг і подології. Крім різних видів педикюру (а тут повинні проводитися всі його види), такий центр пропонує клієнтам також вирішення проблем мозолів, грибкових захворювань ніг, врослого нігтя. 

5) Nail-bar (надають послуги манікюру і нарощування нігтів). 

2. Салон експрес обслуговування. У такому салоні клієнт за одиницю часу отримує 2-3 послуги відразу. Наприклад: манікюр, педикюр та перукарню послугу або манікюр, педикюр та косметологія (можливі інші варіанти). Тут чималу роль зіграє новизна, так як таких підприємств дуже мало. 

 3. Салон краси стандартної структури. У структуру такого підприємства входять: * Перукарський зал * Кабінет манікюру-педикюру * Універсальний кабінет естетичної косметології обличчя та тіла. 

4. Салон краси розширеного типу. Структура такого салону відрізняється від попередньої наявністю окремих кабінетів косметології обличчя та тіла, солярію, ще одного місця манікюру в перукарському залі. 

5. Медико-косметологічний центр (МКЦ). Такий центр подібно попередньому типу підприємства може мати як стандартну, так і розширену структуру. 

Стандартна структура: 

* Відділення косметології обличчя 

* Відділення корекції фігури 218

 * Відділення подології 

* Відділення дерматокосметології

 * Відділення естетичного догляду 

Розширена структура: 

* Консультаційно-діагностичне відділення 

* Відділення світотехнологій (фото-і лазерні технології) 

* Приєднання пластичної хірургії 

6. SPA – підприємства ( крім стандартних послуг проводяться специфічні процедури. Ці процедури спрямовані на відновлення енергетичного потенціалу людини: релаксацію і реабілітацію (душі, гідромасажні ванни, обгортання тощо)). 

 7. Салон краси в структурі спортклубу або фітнесцентр

 8. Центри масажу. Класи підприємств індустрії краси 

Економ клас. (Завантаженість підприємства економ класу - 50-70%) 

Бізнес клас. (Завантаженість підприємства бізнес класу -30 - 50%)

 VIP клас. (Завантаженість підприємства елітного класу -10 -30%) 

Класифікація салонів краси за категоріями 

 • I категорія - центри краси, підприємства, які надають широкий комплекс послуг, пов'язаних із створенням образу і стилю, - робота з волоссям, шкірою обличчя та тіла; манікюр, педикюр; оздоровчі та косметичні послуги, солярій. Так само враховується інтер'єр і рівень комплектації об'єкта. Центр краси повинен бути оснащений сучасним обладнанням і працювати на матеріалах найкращої якості.  

 II категорія - салони краси, де надають послуги, традиційні для перукарень: догляд за волоссям, шкірою обличчя і тіла, манікюр, педикюр та постижерні роботи - на високому художньому рівні і з урахуванням вимог моди і індивідуальних запитів клієнтів. 

• III категорія - салони-перукарні, що забезпечують виконання більш обмеженого набору послуг на хорошому художньому рівні. 

 • IVкатегорія - просто перукарні. Класифікація за специфічною цільовою аудиторією: 

• Універсальна перукарня - обслуговування чоловіків, жінок і дітей;

• Дитяча перукарня - обслуговування лише дітей;

 • Чоловіча перукарня - обслуговування тільки чоловіків. 

• Перукарські для тварин - обслуговування тварин. . 

Класифікація за типом власності: 

• Приватна перукарня;

 • Державна перукарня.

3. Оснащення перукарень.

Меблі та обладнання перукарського залу, нігтьової зони, масажного та косметичного кабінету 

 Споживчі властивості меблів для салону краси - це сукупність властивостей і показників, які визначають задоволення реальних або передбачуваних потреб покупців. 

  Характеристики споживчих властивостей 

1. Функціональне призначення. Тобто кожен предмет повинен виконувати свої безпосередні функції. 

2. Соціальне призначення, відповідність класу споживачів салонних послуг. 

3. Професійне призначення. 

4. Безпека  механічна;  санітарно-гігієнічна;  протипожежна;  електрична.  

5.Ергономічність- властивість створювати відчуття зручності, комфортності, найбільш повне задоволення потреби відповідно до антропометричних, психологічних та психофізіологічних характеристик споживача: 

• антропометричні властивості - здатність товарів при споживанні або експлуатації найбільшою мірою відповідати вимірюваним вимогам споживачів;

 • психологічні властивості - це здатність меблів забезпечити при експлуатації душевну комфортність; 

• психофізичні властивості - це здатність товарів забезпечити відповідність психологічним і фізичним можливостям споживача. 

1. Естетичні властивості - здатність салонних меблів викликати в чуттєво сприймаються ознаках форми суспільної цінності і задовольнити естетичні потреби людини. До них відносяться: 220 • зовнішній вигляд; • його цілісність; • дизайн; • мода; • стиль; • досконалість виробничого виконання. 

2. Якість меблів для салонів краси залежить від вихідних матеріалів, обробки і збірки, покриттів. 

Якісні показники: 

o надійність; 

o довговічність; o безвідмовність; 

o ремонтопридатність; 

o збереженість. 

Перукарське обладнання та устаткування  

Види перукарського обладнання.  Мінімальна кількість обладнання, без якого взагалі не можливо відкриття перукарського салону, складають дзеркало, шафка для інструментів і перукарське крісло. Але така кількість обладнання підійде тільки для відкриття дуже маленького салону. 

Для розвитку подібного бізнесу необхідно придбати стерилізатор, климазони або сушуари.  Під стерилізатором розуміється спеціальне обладнання, яке застосовується для швидкого дезінфікування манікюрних та перукарських інструментів.  

Під сушуар мається на увазі спеціальний прилад для сушки мокрого волосся, який має вигляд шолома розташованого на підставці. Особливу популярність даний прилад отримав в перукарнях-салонах класу економ. 

У перукарнях салонах класу преміум прийнято застосовувати більш вдосконалене обладнання для сушіння волосся - климазони.  Принцип впливу на волосся в сушуарі схожий з феном, тобто сушка здійснюється під впливом спрямованих на волосся потоків гарячого повітря, а в климазоні сушка здійснюється за рахунок впливу на волосся інфрачервоними променями.  

Крісло перукарське.  Робочий туалетний стіл з дзеркалом майстра-спеціаліста.  Парикмахерська мийка.  Спеціальний візок, призначений для зберігання інструментів.  Стіл для майстра. 

Робоче місце перукаря

• Робоче місце перукаря обладнується туалетним столом і кріслом Існує безліч конструкцій туалетних столів для перукарень. Зазвичай це столик, облицьований пластиком, з поличкою і без неї. У столику є висувні ящики для інструментів, пристосувань, парфумерії та білизни. Над столиком встановлено прямокутне або овальне дзеркало розміром не менше 60x100 см. • Перукарське крісло повинне мати напівм'яке сидіння із спинкою і підлокітниками, оббивку з водонепроникних матеріалів і вільно обертатися навколо вертикальної осі. Бажано також, щоб воно було обладнано гідропідйомником, щоб залежно росту клієнта можна було піднімати чи опускати його, а також повертати в потрібне положення. Для зручності клієнтів крісло повинне бути забезпечене спеціальною підставкою для ніг (рис. 16.5.1).


• Розташування туалетних столів і крісел в робочому залі перукарні може бути різним у залежності від площі приміщення і його форми. Туалетні столи розміщують уздовж стіни або в центрі залу. Можна також групувати їх по два-три. Головна умова, яка має бути виконано пріразмещеніі обладнання, - дотримання встановлених відстаней між кріслами. Вважається, що робоча зона перукаря не повинна бути віддалена від вертикальної осі крісла більш ніж на 90 см., звідси мінімальна відстань між осями двох крісел 180 см. Якщо робоче крісло розташовано біля стіни, відстань між ним і стіною повинна бути не менше 70 см. 

• При розміщенні в приміщенні перукарні туалетних столів і крісел на кожне місце перукаря за санітарними нормами відводиться не менше 4,5 м2 площі.

• На робочому столі необхідно розмістити в певному порядку (справа наліво) предмети туалету: спиртівку, ватніцу, банку з дезинфікуючим розчином, пудреницю, флакон з пероксидом водню тощо. При цьому слід керуватися основним правилом: чим частіше використовується в роботі даний предмет, тим ближче до майстра він повинен знаходитися. Це дасть можливість перукареві скоротити до мінімуму кількість рухів і, отже, зменшить його стомлюваність. 

• Майстер зобов'язаний утримувати в чистоті своє робоче місце і предмети туалету. Після закінчення робочого дня туалетний стіл та всі речі необхідно протирати 0,5% -ним розчином хлораміну. 

Сушуар - Сучасна назва апаратів для сушіння голови. Даний апарат теплим струменем повітря сушить волосся. 

Сучасні сушуари мають: - регульовану хромовану стійку. Стійка встановлюється на пластмасове п’ятилучча на коліщатках. - кронштейн, який кріпиться до стіни і має плече, збільшуючи навколо себе зону покриття на пару метрів. - таймер і терморегулятор. Таймер, після виставлення певного часу, сам починає відлік часу до моменту вимикання. - Прозорий дифузор - виконує роль забрала. У нього поміщається голова відвідувача. Дифузор оснащений відкривається кришкою, для доступу клієнта під сушуар. 

Сучасні перукарні повинні бути оснащені такою апаратурою: апаратами для сушіння волосся, для термічної завивки, для обробки волосся парою, компресніком, машинкою для очищення перукарського білизни від волосся, сушильною шафою для сушіння білизни, бойлером. 

Апарат для сушіння волосся СШ-1. Для сушіння волосся в перукарнях використовуються індивідуальні сушильні апарати. З безлічі модифікацій цього апарату найбільшого поширення набув апарат моделі СШ-1 (рис. 16.5.2). В апараті для сушіння волосся СШ-1 розрізняють сушильну головку 1 і розсувну трубчасту стійку 4 зі стопорним пристроєм 3, встановлену на хрестовині 5, Сушильна головка апарату складається з електродвигуна, вентилятора, електронагрівача, дифузора з ковпаком і сіткою, панелі управління і кожуха.


Рис. 16.5.2. Апарат для сушіння волосся: 1 - сушильна головка, 2 - шарнірний пристрій, 3 - стопор, 4 - розсувна трубчаста стійка, 5 - хрестовина, 6 - ролики

Крім перерахованих вузлів і механізмів, в сушильній голівці встановлені наступні прилади: терморегулятор, що дозволяє автоматично підтримувати задану температуру сушіння волосся в межах від 40 до 65 ° С; реле часу для контролю часу роботи апарату; реостат, за допомогою якого регулюють число обертів електродвигуна і відповідно швидкість руху повітряного потоку в дифузорі, а також кількість гарячого повітря що надходить туди (Число обертів електродвигуна регулюється від 500 до 1050 за хвилину.) 

Кут нахилу головки апарату у вертикальній площині регулюється шарнірним пристроєм, що дозволяє нахиляти головку до кута близько 50°. 

Електродвигун апарату потужністю 18 - 30 Вт призначений для обертання крильчатки вентилятора. Вентилятор складається з крильчатки, насадженої на шийку вала електродвигуна. Тому у крильчатки частота обертання така ж, як і у електродвигуна. 

Електронагрівач апарату призначений для нагрівання потоку повітря, що йде від крильчатки вентилятора. Він складається з двох спіралей з ніхромового дроту діаметром 0,25 - 0,3 мм. 

Органи управління апаратом зосереджені на панелі. Вони складаються з вимикача "Хвилини", що регулює тривалість роботи апарату; вимикача "Вентиляція", що регулює швидкість обертання валу електродвигуна; вимикача "Температура", що регулює температуру повітря в дифузорі. Крім ручок управління, на панелі встановлена сигнальна лампа. 

Всі вузли механізмів сушильної головки закриті металевим кожухом (рис. 16.5.3). 

Трубчаста розсувна стійка апарату має стопорний пристрій і складається з двох трубок, що вставляються одна в іншу. За допомогою стопорного пристрою сушильна головка може бути зафіксована на необхідній висоті. Таким чином, шарнірний пристрій сушильної головки і стопорний пристрій трубчастої стійки дозволяють змінювати положення сушильної головки як в горизонтальній, так і у вертикальній площині.


Рис. 16.5.3 Пристрій головки сушильного апарату: 1 - підстава, 2 - обод, 3 - освітлювальна лампа, 4 - панель управління, 5 - електронагрівач, 6 - електродвигун, 7 - кришка, 8 - клемна колодка, 9 - кожух, 10 - ручка, 11 - крильчатка вентилятора, 12 - провід, 13 - штепсельна вилка, 14 - головка ручки, 15 - сітка, 16 - ковпак

Трубчаста розсувна стійка встановлена на хрестовині, яка спирається на чотири роликові опори, за допомогою яких можна легко переміщати апарат по підлозі в будь-якому напрямку, незважаючи на досить значну його масу. 

Перед тим як включити апарат у мережу, необхідно перевірити наявність і справність заземлення. У разі відсутності заземлення або його несправності включати апарат в мережу категорично забороняється. 

До мережі змінного струму апарат підключають за допомогою живильного шнура. Потім встановлюють регулювальні ручки, що 224 знаходяться на панелі приладів, в потрібне положення: ручку «Вентиляція" - на максимум, ручку "Температура" - на необхідну для температуру волосся, ручку "Хвилини" - по ходу годинникової стрілки До цифри, яка показує ту кількість хвилин , яке потрібно для просушки волосся. Цією ж ручкою, повертаючи її проти годинникової стрілки до нульового положення, вимикають апарат.

Апарат для обробки волосся парою ПА-1 призначений для обробки волосся парою при фарбуванні, хімічній завивці або лікуванні. При обробці парою зовнішній, лускатий шар волосся розм'якшується і вони стають більш сприйнятливими до дії барвників та інших препаратів. Апарат (рис. 16.5.4) складається з штатива (стійки) 8, укріпленого на хрестовині 9, і головки. Головка апарату кріпиться до трубки, вставленої в штатив 8. У штативі мається стопорний пристрій 7, що дозволяє регулювати висоту підйому головки. Штатив апарату жорстко з'єднаний з хрестовиною 9, що утримує апарат від перекидання.


Рис. 16.5.4. Апарат для обробки волосся парою: 1 - ролики, 2 - пароутворювальний бачок, 3 - жолоб, 4 - пластмасовий ковпак, 5 - кришка, 6 - телескопічна трубка, 7 - стопорний пристрій, 8 - штатив, 9 - хрестовина, 10 - шнур з вилкою

Головка апарату складається з пароутворювального бачка 2 з електричним нагрівачем, термообмежувача (для відключення апарату при температурі електронагрівача понад 170 °С), скляної колби для води і сферичного пластмасового ковпака 4, під який подається пара для обробки волосся. Після конденсації пари на внутрішній поверхні сферичного ковпака 4 вода стікає в спеціальний жолоб 3, а звідти назад в бачок. 

Апарат має три ступені нагріву: мінімальну, середню та максимальну. При включенні апарату перемикач встановлюють на максимальний нагрів. Через 3 - 5 хв в ковпак почне надходити пара. Після початку пароутворення, встановивши перемикач в середнє положення, можна починати обробку волосся парою. При занадто рясному паротворенні апарат перемикають на мінімальний нагрів. 

Клімазони використовують більш досконалий спосіб передачі тепла за допомогою інфрачервоних хвиль далекого діапазону.


Рис. 16.5.5 Клімазони

Інфрачервоні промені прискорюють рух молекул і сприяють кращому проникненню у волосся різних препаратів. При фарбуванні пігмент проникає глибше, а колір тримається значно довше. Крім того, значно прискорюється час протікання хімічних процесів в барвнику. У силу того, що інфрачервоне випромінювання проникає в підшкірні шари і стимулює роботу кровоносних судин, посилюється ефект і збільшується глибина проникнення препаратів, використовуваних для лікування волосся.

Клімазон, також як і сушуар може використовуватися для звичайної сушіння волосся, не порушуючи при цьому цілісності укладання (адже відсутній сильний повітряний потік, який міг би розтріпати зачіску). 

Клімазони не тільки скорочують час зігрівання і висушування волосся, але і якісно покращують інтер'єр салону краси - виглядають більш стильно, сучасно, вносячи якийсь космічний, високотехнологічний елемент у звичний дизайн перукарського залу. Залишилося зрозуміти, як вибрати климазон, і чим моделі принципово один від одного відрізняються. 

У першу чергу клімазони різняться - видом і кількістю джерел випромінювання. Видів два - лампи і спіралі нагріву. Кількість ламп може змінюватися від трьох до п'яти, але кількісний показник - не головний. Важливіше зрозуміти, наскільки правильно вони розташовані, чи дозволяють кріплення площин з лампами або спіраллю розгортати їх в потрібному напрямку, щоб створювати необхідний простір прогріву. Крім того, у деяких моделей є така приваблива функція, як окреме реле нагрівання для кожної лампи, що дозволяє майстру створити дійсно унікальну температурну атмосферу для кожної процедури і кожного клієнта з його типом волосся.

 Важливою відмінністю від сушуарів вважається наявність у Клімазон панелі керування. Це не звичні тумблери на ковпаку, а панель, на якій можна поставити відразу декілька параметрів: температуру, тривалість, а можна і ввести особисті дані клієнта - товщина волосся, довжина, стан, тип процедури (наприклад, висушування локонів).

 Крім основної функції - зігрівання і прискорення хімічних процесів на волоссі - деякі моделі збагачені іншими можливостями. Необхідність вибору моделі з додатковими опціями повинні розглядатися керівником особливо. У кожному конкретному випадку виходити слід з того, якого класу підприємство, якого роду послуги надає в перукарському залі, чи працюють перукарі-універсали зі стандартним набором пропонованих послуг або стилісти міжнародного класу, у яких все стає елементом шоу, в тому числі і клімазон! А що, клієнт і за це платить! 

Додаткові опції - це: вентилятори, таймери з установкою програм, звуковий сигнал, датчики температури і вологості, озонатор, ароматизатор, програми для сушіння локонів, DVD-плейер і так далі. Немає межі фантазіям винахідників, а для стилістів таке обладнання - вічне свято. 

З точки зору організації простору клімазони цікаві тим, що більша частина з них має різні способи закріплення: підлогові. настінні, кріплення до стелі, пересувні. стаціонарні і т. д. Тут важко що або порадити. Все залежить від простору вашого перукарського залу і необхідності його трансформувати для якихось особливих випадків, наприклад для тимчасового поділу на чоловічу і жіночу зони.

Перукарська мийка за конструкцією може бути з кріслом, без кріслана тумбі.


Рис. 16.5.6 Перукарська мийка 

На перший погляд може здатися, що перукарня мийка - це раковина і стояк іноді поєднаний з кріслом. Однак, це повноцінне професійне обладнання і у нього теж є свої особливості. Це, по-перше, душ, за допомогою якого зручно омивати голову з будь-якого боку, по-друге, зручний змішувач для регулювання температури води, по-третє, рухливість раковини і можливість її нахилу. Так само є поділ на глибокі і дрібні раковини, де перші переважні для жіночих залів, а другі, відповідно, для чоловічих. 

Звертайте увагу не тільки на дизайн (він, звичайно, повинен відповідати стилю і класу салону), а й на розмір конструкції. Слід добре прорахувати, як вона встане в приміщенні салону краси, скільки їх можна поставити в перукарському залі при необхідності, і чи не будуть конструкції заважати персоналу і клієнтам. 

Обтічність конструкції. Як би не був хороший загальний силует, важливо дивитися на нього з прагматичної точки зору - жодних гострих кутів і виступів, щоб не було забитих місць і, відповідно, конфліктів.

 Рухливість сидіння. Регулювання по висоті і нахилу. Який кут нахилу і наскільки він зручний для клієнта. Якщо це не передбачити, відвідувачам доведеться приймати найнеймовірніші пози, щоб голова опинилася в раковині, а вода не натекло за шию.

 Грузопід'ємність крісла від 80 до 150 кілограмів. У нас адже чимало великого розміру клієнтів салонів краси. Особливе значення це має при автоматичному регулюванні рухливості сидіння. 

Управління кріслом - може бути електричне та механічне. Електричне зручніше для майстра, але збільшує вартість конструкції і частіше виходить з ладу.

Глибина раковини - зазвичай вказується: дрібна, середня. глибока). Глибока зручніше: чи не розбризкується вода. Варто, щоправда, звернути увагу на те, які краю раковини: вони не повинні бути гострими, високими, щоб не доставляти дискомфорту шиї клієнта. 

Існують додаткові опції (гумові або силіконові підголовники. Дуже зручно! 

Змішувач. Буває одинарний і роздільний (одинарний дозволяє заздалегідь підготувати змішання води і тільки відкривати її при митті голови.) Якщо раковина забезпечена ще і душем - це дозволить якомога менше турбувати клієнта, направляючи струмінь води в потрібні місця. 

Наявність гнізда для флаконів або пересувної стійки для флаконів. Необхідно, щоб майстер не бігав за шампунями і кондиціонерами по всьому залу а всі мав під рукою. 

Оббивка крісла може бути як зі шкірзамінника, так і з шкіри (залежно від класу підприємства), але бажано покриття з функцією відштовхувати бруд. 

Сервісне обслуговування. Складна конструкція мийки вимагає регулярної заміни певних елементів, наприклад, змішувачів, ремонту підйомного пристрою. 

 Перукарські візки дозволяють правильно розподілити робочий простір. У відділеннях і отворах перукарських візків розміщується весь арсенал перукарських інструментів. Модельний ряд і колірну гамму підбирають під інтер'єру салону. 

Стілець для майстра - це допоміжне перукарське обладнання, яке піклується про майстра. Стілець майстра необхідний як перукаря, так і майстру манікюру, педикюру, косметолога, масажиста, візажиста тощо Стільці для майстрів бувають високими і низькими, зі спинкою або без спинки. Підстава для стільця може бути чорною або хромованою, на п’ятилуччі з колесами, на диску, а також з опорою під ноги так і без опори. 

• Для майстрів перукарів потрібні стільці з регулюванням по висоті - високі і з опорою для ніг. 

 Механічні апарати для проведення манікюра та педикюра у вигляді професійної дрилі для нарощування нігтів зі швидкістю обертання 30000об/хв.


Рис. 16.5.7 Механічні апарати для проведення манікюра та педикюра 

Крім того в комплект для перукарень входить:  

Візки перукарські для інструменту, білизни, тумби пересувні для туалетного столика,  Манікюрные столи,  

Педікюрні, косметичні крісла, 

SPA – крісла та комплекси педікюрні електромоторні, гідравлічні, пневматичні, стаціонарні.  

Масажні столи, крісла стаціонарні, складні,  

Стерилізатори для стерилізації інструменту.


4. Косметологічне обладнання для салонів краси.

Косметологія - напрямок естетичної медицини за допомогою якої можливо здійснювати будь-які види косметологічних процедур: лазерну і фотоепіляцію, глибокий пілінг, лікування целюліту, моделювання фігури, омолоджування і багато інших. 

 Умовно професійне косметологічне обладнання поділяють на два види: 

 1. обладнання для усунення дефектів шкіри, 

2. обладнання для корекції фігури і омолодження, 

3. обладнання для комплексу програм по догляду за обличчям і тілом. 

Класифікація обладнання для салону краси за призначенням: 

• обладнання для фотоомолодження - сутність процедури фотоомолодження полягає у використанні високоінтенсивних світлових потоків, що дозволяють усувати ознаки старіння шкіри ( від судинних, пігментних плям і неглибоких зморшок). 

• обладнання для фотоепіляції - косметологічне обладнання для фото епіляції. 

• обладнання для лазерної терапії - воно дозволяє проводити досить широкий спектр процедур (лазерний пілінг, позбавлення від ознак старіння шкіри і зморшок, видалення рубців і шрамів, чорно-біле і кольорове татуювання, пігментні плями, судинні сітки, звуження пор. 

• обладнання для радіочастотної терапії (RF-обладнання) - здійснює ефективний вплив на організм за допомогою радіохвиль, що подаються з певною силою і проникаючих в глибокі шари шкіри. У результаті цього відбувається процес утворення нових волокон еластину і колагену. Така терапія допомагає підвищити пружність шкіри і потягнути і ущільнити її.

 • обладнання для ультразвукової кавітації - ультразвукова кавітація - це унікальна процедура, яка допомагає позбутися зайвих жирових відкладень і целюліту виключаючи хірургічне втручання. Даний спосіб апаратної корекції фігури не вимагає застосування анестезії. Важливим є і те, що при використанні обладнання для ультразвукової кавітації на тілі у пацієнта не залишається синців. 

• обладнання для вакуумно-роликового масажу - це ще один засіб для корекції фігури, що дозволяє поліпшити кровообіг навіть у зонах, які важко піддаються витяганню жирових відкладень. Перевага цього апарату полягає в тому, що спочатку скорочуються зони з резервним жиром, і тільки потім відбувається позбавлення від жирових відкладень з обличчя і грудей. Такий ефект досягається шляхом виборчого поліпшення кровообігу. Крім того, при зниженні ваги апарат допоможе шкірі не обвиснути і додасть їй пружність і еластичність. 

 • обладнання для кріоліполіза - корекції фігури. Апарат для кріоліполіза дозволяє зменшити жировий прошарок, не завдаючи шкоди іншим тканинам, вже після першої процедури. Принцип роботи такого апарату полягає в тому, що утворилися жирові клітини - охолоджуються. Цей метод дозволяє схуднути без хірургічного втручання.

5. Додаткова література

1. Байлик, С.І. Готельне господарство. Обладнання. Євроремонт. Експлуатація. Київ: Дакор,  2003.  334 с.

2. Бельфер, Ф.П. Оборудование и технология производств бытового обслуживания : учеб. для студентов вузов. Москва: Лег. и пищевая пром-сть,1984.  336 с.

3. Гладилин, Ю.А. Техника и технологии сферы сервиса: Учебное пособие.  СПб.: СПбГУСЭ, 2007. 148c.

4. Ляпина, И.В., Игнатьева Т.Л.,  Безрукова С.В. Материально – техническая база и оформление гостиниц и туркомплексов : учебник. Москва: Издательский центр «Академия», 2004. 256 с.

Accessibility

Колір тла

Шрифти

Розмір шрифта

1

Колір тексту