Ваги торгові
|
Ваговимірювальне устаткуванняВаговимірювальне устаткування використовується для визначення маси товару (вантажу) в закладах харчування, торгівлі та ін. |
Ва́ннаВа́нна (від нім. Wanne), також ку́піль — великий, довгастий резервуар для купання або прийняття медичних процедур в рідині. Ванною, зокрема, називають резервуари для обмивання і занурення різних частин тіла, наприклад: Існують наступні види прийом ванн:
|
Ванна з прісної води (гігієнічна)Ванна з прісної води (гігієнічна) - підвищує тренованість та адаптацію до фізичних навантажень і холодових подразників. |
Вантажні автомобіліВантажні автомобілі класифікуються за вантажопідйомністю. Розрізняють такі класи вантажних автомобіліі:
За типом кузова вантажні автомобілі поділяються на:
|
ВантажообмінВантажообмін – сума всіх вантажопотоків, що переміщуються виробничим транспортом за одиницю часу. |
ВантажопотікВантажопотік – це кількість вантажів, що переміщуються у заданому напрямку за одиницю часу. |
Варильне устаткуванняВарильне устаткування забезпечує теплову обробку харчових продуктів у рідкому середовищі (при повному або частковому зануренні) чи в парі. |
ВарінняВа́рення, варі́ння — процес нагрівання продуктів до температури +100°С у рідкому середовищі (воді, молоці, бульйоні, відварі, сиропі) або в атмосфері насиченої водяної пари. Варять продукти у великій або малій кількості рідини чи у власному соку (припускання), а також на парі. В деяких випадках варять продукти при зниженій температурі на водяній бані (яєчна каша, яєчно-масляні соуси і т. д.) і при підвищеному тиску в автоклавах (варіння кісток). Під час варіння продукти треба на великому вогні довести до кипіння й варити на малому вогні. Якщо треба виварити з продуктів більше смакових, ароматичних і поживних речовин, їх нарізають на великі шматки. Якщо треба, щоб продукти зберегли максимальну соковитість, їх кладуть у киплячу воду ненарізаними. Продукти, зварені на парі, майже повністю зберігають свій склад, але при цьому значно руйнується вітамін С, бо на продукти діє кисень. Вітамін С руйнується і тоді, коли овочі, особливо листяні, варяться в погано вилудженій мідній посудині, в посуді з пошкодженою емаллю чи в залізних казанках, а також у посудині, міскість якої значно більша, ніж треба для даної кількості продуктів і води. |
ВафельницяВафельниця, крім приготування вафель, може використовуватися для випікання напівфабрикатів тістечок із бісквітного тіста. Дві нагрівальні поверхні апарата з’єднані шарніром. Робочий зазор між ними задається конструктивно чи може регулюватися. При зближенні поверхонь надлишки тіста видавлюються з робочого простору (у спеціальні канавки), а вироби із пружного тіста деформуються і тісно притискаються. |