Телевізійна система готеліввТелевізійна система. Залежно від призначення систему класифікують як систему: для відеоспостереження; охорони; інформаційна; гостьова, підприємств харчування; конференц-залів. Більшість готелів у всіх номерах встановлює телевізори. Для готелів категорії «одна» і «дві зірки» встановлення телевізорів не є обов’язковим, для готелів «три» і більше зірок - наявність телевізорів є обов'язкова. Встановлюється система супутникового телебачення, телевізор має бути з дистанційним управлінням. Питання комплектації телевізорами номерів має відповідати вимогам Національного стандарту ДСТУ 4269:2003 "Послуги туристичні. Класифікація готелів", а саме: в одно-двозіркових готелях телевізори встановлюються в номерах на прохання гостя, три зірки і вище - кольорові телевізори повинні бути в усіх номерах. У готелях 4-5* передбачено отримання програм основних телекомпаній світу та готельного відео каналу з дистанційним управлінням. |
Телефонна мережа готелівТелефонна мережа готелів передбачає встановлення телефону у кожному готельному номері, у багатокімнатних номерах встановлюють два апарати, один з яких без набору номера паралельний або використовують спеціальну кнопку виклику у разі потреби. Телефонна мережа складається з бази до якої підключаються телефони готелю, база підключається до міської АТС. Таким чином абонементи можуть переговорюватися між собою всередині готелю, а також із зовнішніми лініями. |
Теплова обробкаТеплова обробка – це процес зміни теплового стану продуктів та інших речовин (середовищ). |
Теплове устаткування |
Техніко-економічне плануванняТехніко-економічне планування полягає в розробці річного плану з розбивкою за кварталами. Як правило, цей план включає: виробничу програму випуску продукції заводом; план праці; ліміти матеріально- технічного забезпечення; план собівартості транспортних робіт; план організаційно-технічних заходів; зведення техніко-економічних показників. |
Технологічний процесТехнологічний процес (скорочено ТП) – це впорядкована послідовність взаємопов'язаних дій, що виконуються для досягнення необхідного стану предмету праці – матеріального об’єкту в процесі виробничої діяльності. Технологічний процес (англ. Manufacturing process, фр. Processus technologique) — це частина виробничої діяльності, що складається з дій зі зміни стану предмета праці. |
Тістомісильні машиниТістомісильні машини абезпечують рівномірне розподілення всіх інгредієнтів у загальному об’ємі, заміс тіста і його пластифікацію. |
Товарні ваги
|
Торго́вельне обла́днанняТорго́вельне обла́днання використовується для викладки, зберігання та продажу товарів. Метою торговельного обладнання є реалізація продукції. В цілому в готельному та ресторанному господарстві торговельне устаткування призначене для забезпечення процесу реалізації товарів і послуг. |
Торговельне устаткуванняТорго́вельне обла́днання використовується для викладки, зберігання та продажу товарів. Метою торговельного обладнання є реалізація продукції. В цілому в готельному та ресторанному господарстві торговельне устаткування призначене для забезпечення процесу реалізації товарів і послуг. |