Атестаційна комісія з атестації робочих місць
|
Атестація робочих місць за умовами праціврегулювання відносин між роботодавцем та працівником щодо реалізації їх прав на здорові і безпечні умови праці, пільгове пенсійне забезпечення та пільги та компенсації за роботу в несприятливих умовах. Атестація передбачає:
|
Біологічно небезпечні і шкідливі виробничі фактори
|
Види інструктажів з питань охорони працівступний, первинний, повторний, позаплановий та цільовий |
Вступний інструктажпроводиться: з усіма працівниками, які приймаються на постійну або тимчасову роботу, незалежно від їх освіти, стажу роботи та посади; з працівниками інших організацій, які прибули на підприємство і беруть безпосередню участь у виробничому процесі або виконують інші роботи для підприємства; з студентами, які прибули на підприємство для проходження виробничої практики; з екскурсантами у разі екскурсії на підприємство. Вступний інструктаж проводиться спеціалістом служби охорони праці або іншим фахівцем відповідно до наказу (розпорядження) по підприємстві, який в установленому порядку пройшов навчання і перевірку знань з питань охорони праці. Вступний інструктаж проводиться в кабінеті охорони праці , що спеціально для цього обладнано, з використанням сучасних технічних засобів навчання, навчальних та наочних посібників за програмою, розробленою службою охорони праці з урахуванням особливостей виробництва. Програма та тривалість інструктажу затверджуються директором. |
Джерела потенційних виробничих небезпека) працівники (небезпечні дії); |
Джерело небезпекиймовірний вплив небезпечних (шкідливих) виробничих чинників на працівника за певних умов виконання робіт. Небезпечний (шкідливий) виробничий чинник має окреслену зону своєї дії |
Елементи СУОП на підприємстві АПКоргани управління, управлінська інформація та управлінські рішення |
Засоби гасіння пожежТваринницький комплекс має бути забезпечений розрахунковою кількістю води для пожежогасіння та у необхідній кількості первинними засобами пожежогасіння — вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, пожежними відрами, лопатами, пожежними інструментами (гаками, ломами, сокирами тощо) |
Застереження та заборони з пожежної безпеки на тваринницькому підприємстві
|