Небезпечний виробничий факторфактор, дія якого на працівника в певних умовах призводить до травми або іншого раптового погіршення здоровя. |
Небезпечними чинниками пожежі і вибухувідкритий вогонь, іскри, підвищена температура, токсичні продукти горіння, дим, низький вміст кисню у приміщенні, обвалення тримальних конструкцій будинків і споруд |
Небезпечні умови у тваринництвістворюють норовливі тварини, конструкційні недоліки технологічного обладнання, відсутність технічних засобів безпеки, незадовільний рівень організації виробництва (недостатня кваліфікація працівників, їх не навченість з питань охорони праці) |
Об'єкт вивчення професійних ризиківробоче місце, де може статися ризикова ситуація |
Обов'язковому страхуванню від нещасного випадку підлягають:1) особи, які працюють на умовах трудового договору (контракту); 2) учні та студенти навчальних закладів, клінічні ординатори, аспіранти, докторанти, залучені до будь-яких робіт під час, перед або після занять; під час занять, коли вони набувають професійних навичок; у період проходження виробничої практики (стажування), виконання робіт на підприємствах; 3) особи, які утримуються у виправних, лікувально-трудових, виховно-трудових закладах та залучаються до трудової діяльності на виробництві цих установ або на інших підприємствах за спеціальними договорами |
Охорона працісистемою збереження здоров'я та життя працівників у процесі трудової діяльності, що включає в себе правові, організаційно-технічні, соціально-економічні, санітарно-гігієнічні, лікувально-профілактичні, реабілітаційні та інші заходи та засоби захисту людей |
Оцінка ризику згідно з Британським стандартом безпеки ВS-8800R = Р · S, де R - професійний ризик; Р - ймовірність події; S - тяжкість наслідків. |
Первинний інструктажпроводиться до початку роботи безпосередньо на робочому місці з працівником; новоприйнятим (постійно чи тимчасово) на підприємство; який переводиться з одного структурного підрозділу (цеху, бригади, майданчику) птахофабрики до іншого; який виконуватиме нову для нього роботу; відрядженим працівником іншого підприємства, який бере безпосередню участь у виробничому процесі на підприємстві. Проводиться з студентами навчальних закладів до початку виробничої практики та перед виконанням кожного завдання, пов'язаного з використанням різних механізмів, інструментів, матеріалів тощо. Первинний інструктаж на робочому місці проводиться індивідуально або з групою осіб одного фаху за діючими на птахофабриці інструкціями з охорони праці відповідно до виконуваних робіт. |
Періодичні медичні огляди
|
Періодичність адміністративно-громадського контролю
|