Електронний навчальний курс "Проектування та адміністрування баз даних" призначений для підтримки денної форми навчання або дистанційного навчання.

Дисципліна передбачає наявність базових попередніх знань з інформаційних технологій.

Термін вивчення заплановано на 2 семестри по 15 тижнів, по 5 годин на одну тему. Години розподіляються таким чином:

  1. відвідування лекційного заняття та (або, при відсутності на занятті) самостійне опрацювання теоретичного матеріалу на електронному курсі в ресурсі Книга за темою прослуханої лекції - 2 год.
  2. відвідування лабораторного заняття з розбором методів та правил використання розглядуваних технологій та виконання основної частини практичної роботи - 2 год.
  3. самостійне доопрацювання завдань початих на лабораторній роботі, звіти про які потрібно здати у відповідний ресурс Завдання - 1 год.
  4. деякі теми передбачають додаткове самостійне вивчення та перевірку своїх знань за допомогою тесту після теоретичного матеріалу.
Вивчення теоретичного та практичного матеріалу передбачає перегляд відео з прикладами роботи. Тож, ваш робочий комп'ютер повинен бути обладнаним звуковим пристроєм. На практичні заняття, які проводяться в аудиторіях університету, необхідно мати власні навушники для можливості отримання аудио-матеріалу. В процесі перегляду відеоматеріалу, відповідайте на контекстні запитання, а в кінці відео на запитання для закріплення.


Оформлення звітів практичних і самостійних робіт передбачає уважне читання завдання та оформлення звіту (коротко і по суті завдання).

Для підпису роботи в звіті у верхньому колонтитулі необхідно написати: Практична робота №_, Прізвище І.Б., група №_.

Назва файлу: ПР№_Прізвище І.Б._номер групи.

Підсумкова атестація передбачає у вигляді тестування *:
  • заліковий контроль за перший семестр. Для допуску до здачі заліку необхідно виконати всі практичні роботи та мати сумарно балів не менше 42.
  • екзаменаційний контроль за другий семестр. Для допуску до здачі екзамену необхідно отримати залік за перший семестр, виконати всі практичні роботи та мати сумарно не менше 42 балів за другий семестр.

*Або випадковий варіант білету письмового завдання і співбесіди студент отримує у викладача під час проведення іспиту в аудиторії.


Студенти, які навчаються за індивідуальним графіком узгодженим з деканатом і викладачем, самостійно опрацьовують теми практичних і самостійних завдань. Результати виконання студенти надсилають в електронній формі до навчального порталу. Після перевірки та оцінювання бали фіксуються у відповідних навчальних діяльностях з коротким поясненням суті зроблених помилок та знятих за це балів. Оцінки автоматично переносяться в журнал оцінок.
Відпрацювання пропущених занять здійснюється шляхом самостійного вивчення теми та виконання практичної роботи. Порядок відпрацювання пропущених занять визначає викладач.
Консультації проводяться на постійній основі через 'Форум запитань-відповідей', а також персональні запитання на ел.пошту викладача (...@nubip.edu.ua).
Остання зміна: неділя, 6 серпня 2023, 20:54