Спеціальності: 211 Ветеринарна медицина; 212 Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза. ОС: Магістр. Семестр: 2, 3. ECTS: 7.
Автор:
Дишлюк Надія Володимирівна - д.вет.н., професор кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка.
Анотація: Дисципліна "Цитологія, гістологія, ембріологія" є однією із фундаментальних дисциплін підготовки лікаря ветеринарної медицини. До її складу входять чотири розділи: цитологія, ембріологія, загальна гістологія і спеціальна гістологія. Кожний із них має свій предмет вивчення. Цитологія вивчає будову і функції клітин, ембріологія - розвиток і будову статевих клітин та розвиток зародка, загальна гістологія - розвиток, будову і функції тканин, спеціальна гістологія - будову органів їх систем і апаратів.
Навчальна практика.
Анотація: На цих заняттях, майбутні фахівці поглиблюють свої теоретичні знання з дисципліни і набувають вмінь щодо їх використання у виробництві. Перед початком навчальної практики студенти проходять інструктаж з правил безпеки праці у гістологічній лабораторії.

Рік останньої атестації: 2023