Спеціальність: 163 Біомедична інженерія. ОС: Бакалавр. Семестр: 5. ЄКТС: 4.
Автор: Никифорова Лариса Євгенівна - докт. техн. наук, професор, професор кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка.
Викладачі: Никифорова Лариса Євгенівна, докт. техн. наук, професор, професор кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка; Залоїло Ігор Анатолійович канд. техн. наук, доцент, доцент кафедри фізики.
Анотація: Дисципліна «Біомедична електроніка» передбачає засвоєння студентами основних закономірностей фізичних явищ та процесів, що відбуваються в напівпровідниках та діелектриках при дії на них зовнішніх полів та впливів. В рамках даної дисципліни розглядаються наступні теми: залежність енергії електрона в кристалі від хвильового вектора, правила заповнення електронами станів в зонах кристалу; енергетичний спектр домішок в н/п; статистичні закономірності опису газу носіїв заряду в н/п, правила розподілу електронів по рівнях в зонах; розрахунок концентрації носіїв заряду в н/п в залежності від температури; залежність питомої електропровідності та їх рухливості від температури; гальваномагнітні і термоелектричні ефекти в н/п та їх практичне застосування тощо.
П23