Спеціальність: 204 Технологія виробництва та перебки продукції тваринництва. ОС: Бакалавр. Семестр: 3 (2-3). ECTS: 4 (8).
Автор: Трокоз Віктор Олександрович, доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого;

Журенко Олена Василівна - доктор ветеринарних наук, професор кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого.

Фізіологія сільськогосподарських тварин (від грец. φύσις – природа і λόγος – знання) – фундаментальна біологічна наука, яка вивчає процеси життєдіяльності цілісного організму тварини і окремих його частин: клітин, субклітинних структур, тканин, органів, функціональних систем, їх взаємозв’язок і взаємодію організму як єдиного цілого із зовнішнім середовищем. Фізіологія розкриває механізми здійснення функцій живого організму, їхню регуляцію та зв'язок між собою, пристосування до зовнішнього середовища, походження й становлення в процесі еволюції й індивідуального розвитку особини.
Електронний навчальний курс "Фізіологія сільськогосподарських тварин 2" містить 3 змістових модулі, які включають питання фізіології обміну речовин і енергії, виділення, розмножеття та лактації; регуляції фізіологічних функцій; фізіології вищої нервової діяльності та аналізаторів. Кожен модуль закінчується тестом з вивчених питань, а курс - іспитом, до якого входять питання курсу ФСГТ-1 та ФСГТ-2.

Рік останньої атестації: 2019