Курс призначений для студентів факультету інформаційних технологій, входить до переліку обов'язкових дисциплін ОПП з 2021 року.
Спеціальність: 051 Економіка (Економічна кібернетика; Цифрова економіка). ОС: Бакалавр. Семестр: 3. ЄКТС: 5.
Автори курсу: Клименко Наталія Анатоліївна - доцент кафедри економічної кібернетики; Жерліцин Дмитро Михайлович - завідувач кафедри економічної кібернетики, професор; Костенко Інна Сергіївна - cтарший викладач кафедри економічної кібернетики.
Викладач: Костенко Інна Сергіївна - cтарший викладач кафедри економічної кібернетики.

Силабус
Анотація: Дисципліна “Цифрова економіка” націлена на послідовне набуття студентами теоретичних і практичних знань про цифрову економіку, розуміння її ролі у повсякденному житті, визначення тенденцій та ключових цифрових трендів на макро та мікро рівнях, які впливають різні аспекти суспільного життя для створення кар’єрної траєкторії студента.
Структурно курс розбитий на 15 тем з 2022/2023 н.р., кожна з яких містить в собі 4-6 питань. У курсі розглядаються питання особливостей трансформації реальної економіки в цифрову, сутність ключових понять цифрової економіки та аналіз основних показників, специфіка функціонування складових цифрової економіки та їх вплив; види сучасних цифрових технологій та релевантні сфери їх впровадження; економічні наслідки цифрових трендів; сучасні тенденції розвитку цифрової економіки в Україні та світі з позицій ключових економічних суб'єктів.

силабус

Рік останньої атестації: 2019