Спеціальність: 212 Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза. ОС: Магістр (6 р.). Семестр: 8. ECTS: 4.

Викладачі: Юстинюк Валерія Євгеніївна - канд. вет. наук, асистент кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К.Скороходька.

До методів судової експертизи харчових продуктів звертаються із  ряду різних причин, включаючи безпеку споживачів, відповідальність та репутацію галузі, вимоги регуляторних органів, зв'язки з громадськістю та сприйняття продукції. Прикладами застосування методів ветеринарно-санітарних досліджень у судовій практиці є встановлення відповідності маркування на харчових продуктах (“низькокалорійне”, “не містить антибіотиків”, тощо), виявлення підміни інгредієнтів (заміну справжнього апельсинового соку гіршою за якістю фруктовою м’якоттю), та визначення сторонніх домішок (виявлення свинини в оброблених м’ясних продуктах на ринку халяль). Дисципліна має на меті забезпечити підготовку лікарів ветеринарної медицини, компетентних у вирішенні спірних питань стосовно якості та безпечності харчових продуктів та кормів під час їх виробництва, переробки, зберігання, транспортування та реалізації за допомогою методів судової експертизи харчових продуктів. Магістри повинні володіти основними підходами до вирішення спірних питань судочинства в галузі безпечності та якості харчових продуктів, методами судової експертизи харчових продуктів і кваліфіковано надавати експертні висновки за результатами проведених досліджень.