Спеціальність: 162
Біотехнології та біоінженерія.
ОС: Бакалавр.
Семестр: 7.
ЄКТС: 4.
Викладач:
Прилуцька Світлана Володимирівна - доктор біологічних
наук, професор, завідувач кафедри фізіології, біохімії
рослин та біоенергетики.
Анотація: Дисципліна
Біотехнологія екологічно безпечної продукції вивчає
науково-практичні та юридичні засади біобезпеки у харчових
технологіях. В Україні наразі формується державна політика в
галузі харчової промисловості щодо біобезпеки та якості харчових
продуктів рослинного і тваринного походження. З огляду на це
фахівцям різних галузей сільськогосподарського виробництва і
науки необхідно вирішити низку важливих завдань, серед яких
підготовка фахівців біотехнологів у сфері виробництва якісних
харчових продуктів.
Метою є вивчення сучасних біотехнологічних підходів виробництва, умови зберігання і споживання екологічно безпечних харчових продуктів, хімічної природи, структури, властивостей і функцій харчових продуктів та їх основних компонентів (білків, жирів, вуглеводів тощо); принципів харчування сучасної людини залежно від умов її життя, віку та стану здоров’я.
- Викладач: Прилуцька Світлана Володимирівна