Спеціальність: 211 Ветеринарна медицина. ОС: Магістр. Семестр: 2‑3. ЄКТС: 2 (8).
Автор: Сорокіна Наталія Григорівна, к. вет. н., доцент кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології.
Анотація: Електронний навчальний курс “Превентивні ветеринарні технології заразних хвороб собак і котів” складається з двох змістових модулів “Інфекційні хвороби собак” та “Інфекційні хвороби котів”. Єдина структура навчальних матеріалів лекцій, лабораторних занять та самостійних сформована на основі електронного посібника Недосєкова В.В., Гонтарь А.М., Сорокіної Н.Г., Кісери Я.В. “Інфекційні хвороби собак і котів”, який включає 38 нозологічних одиниць.
У процесі вивчення ЕНК ПВТЗХСК подається детальна інформація про збудники інфекційних хвороб дрібних домашніх тварин: епізоотологічні дані, вікова сприйнятливість, джерела та резервуар збудників, способи зараження і механізми передачі. Наводяться характерні клінічні ознаки та форми їх прояву, викладені найбільш характерні патологоанатомічні зміни, описані основні сучасні та новітні методи лабораторної діагностики.
ЕНК формує у студентів уяву щодо повідомлення про небезпеку, ризики та управління ризиками хвороб тварин, які є компаньйонами людини. Вказаний курс формує алгоритм дій майбутнього лікаря ветеринарної медицини при виникненні захворювання, інформує про засоби лікування та заходи профілактики інфекційних хвороб собак і котів. Ресурс курсу містить презентації, відео, графіки, ілюстрації, список видань та інформаційних джерел.

Рік останньої атестації: 2020