Спеціальність: 181 Харчові технології (Технологічна експертиза, якість та безпечність харчової продукції). ОС: Бакалавр. Семестр: 3. ECTS: 5.
Автор: Адамчук Леонора Олександрівна, к.с.-г.н., доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції.
Анотація: Курс «Хімія смаку, запаху, кольору» розроблений для підготовки фахівців зі спеціальності 181 «Харчові технології», які повинні володіти основами хімії смаку, кольору, запаху, будуть здатні творчо використовувати хімічні знання при вирішенні виникаючих професійних завдань і виробничих проблем. Мета курсу полягає у формуванні у здобувачів вищої освіти системи знань з хімічної будови речовин-попередників і речовин, що зумовлюють смак, колір та запах харчових продуктів; хімічних і біологічних реакцій, що беруть участь у формуванні смаку, кольору та запаху харчових продуктів під час технологічних процесів; зміни смаку, кольору та запаху під час зберігання харчових продуктів; створення та використання підсилювачів смаку, барвників та ароматизаторів, розвиток практичного досвіду користування хімічними знаннями у професійної діяльності.

Рік останньої атестації: 2021