Спеціальність: 035.041 Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша - англійська); 035.043 Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша - німецька). 053 Психологія ОС: Бакалавр. Семестр: 1. ЄКТС: 4.
Викладачі: Шинкарук Василь Дмитрович - професор кафедри журналістики та мовної комунікації; Вакулик Ірина Іванівна - доцент кафедри журналістики та мовної комунікації; Шинкарук Олександра Василівна - доцент кафедри журналістики та мовної комунікації. Балалаєва Олена Юріївна - доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації
Анотація: Метою курсу є ознайомлення студентів із основами латинської мови, допомога у набутті ними практичних умінь і навичок перекладу латинських текстів та використання латиномовної термінології у навчальній, науковій та виробничій діяльності. Оволодіння студентами основами латинської мови надасть їм можливість читати і перекладати латинські тексти, відкриє доступ до вільного і свідомого сприйняття наукової термінології. Загальноосвітні завдання курсу полягають у розширенні лінгвістичного світогляду студентів, у підвищенні їх загальної мовної культури шляхом удосконалення навичок нормативного вживання інтернаціоналізмів греко-латинського походження. Завдяки чіткій побудові граматики та синтаксису латинська мова розвиває також уміння та навички логічного мислення.

Рік останньої атестації: 2022