Спеціальність: 174 Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка. ОС: Магістр. Семестр: 2. ECTS: 5.
Автори: Коваль Валерій Вікторович, докт. техн. наук, професор кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка; Шворов Сергій Андрійович, докт. техн. наук, професор кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка.
Анотація: Метою вивчення дисципліни: є формування у студентів знань про особливості побудови і функціонування оптимальних та адаптивних систем керування біотехнічними об’єктами. Курс забезпечить студентам можливість ознайомлення із сучасними підходами при проектуванні, аналізі та синтезі оптимальних та адаптивних систем керування біотехнічними об’єктами. Окрім того, студенти отримають необхідні знання і навички для практичного застосування методів лінійної оптимізації та багатопараметричних задач нелінійного програмування для об'єктів управлінням технологічними процесами. Курс допоможе студентам здобути практичні навички з розроблення та дослідження адаптивних систем керування з ідентифікацією та еталонною моделлю зі стабілізацією якості керування.
П24