Вибіркова дисципліна. ОС: Магістр. Семестр: 1. ЄКТС: 4.
Викладачі: Меженський Володимир Миколайович, д-р с.-г. наук, професор, ст. наук. співробітник, професор кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка; Слєпцов Юрій Віталійович, доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту.
Анотація: Дисципліна «Овочі та фрукти для здорового харчування» передбачає вивчення теоретичних засад сучасного раціонального харчування, яке базується на щоденному споживанні різноманітної городини та садовини, не менш ніж 460 і 250 г, відповідно. Передбачається ознайомлення з групами макро- й мікронутрієнтів, потрібних для життєдіяльності людського організму та основними групами овочевих і плодових культур: овочевих листкових і стеблових, овочевих плодових, овочевих кореневих, зерняткових, кісточкових, ягідних та горіхових культур. Вивчення дисципліни розвиватиме в студентів розуміння принципу "ми – те, що ми їмо", важливості раціонального харчування як основи здорового образу життя окремої особи та забезпечення національної безпеки.

Рік останньої атестації: 2023