Дисципліна «Управління міжнародною конкурентоспроможністю підприємств агропродовольчого сектору» викладається для здобувачів вищої освіти денної форми навчання другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Менеджмент ЗЕД». Завданням вивчення дисципліни є: вивчення науково-теоретичних основ теорії конкуренції, її сутність та значення в міжнародному бізнесі; вивчити форми й методи конкурентної боротьби на міжнародних ринках, основні типи конкурентних стратегій підприємств в міжнародному бізнес-середовищі; вивчити сучасні методи та інструменти формування конкурентоспроможності суб'єктів міжнародного бізнесу; набути практичних навичок підготовки й прийняття ефективних стратегічних / тактичних рішень в діяльності підприємства на світових ринках, успішного позиціювання і просування підприємства і його продукту в міжнародному бізнес-середовищі; опанувати основи методів оцінки конкурентоспроможності в міжнародному бізнесі.