Спеціальність: 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії. ОС: Бакалавр. Семестр: 1. ЄКТС: 4.
Автори: Харчук Олександр Олександрович - доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації; Гейко Світлана Миколаївна - доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації.
Анотація: Мета дисципліни полягає у дослідженні загальних і специфічних закономірностей виникнення, розвитку й функціонування держави та права і їх інститутів; вивчення суті та змісту діяльності та функціонування держави; змісту конкретних юридичних норм, теорії та практики їх застосування; визначення взаємозв’язку держави та права, їхніх ознак, форми, змісту, місця та ролі в суспільному житті; а також у набутті студентами знань, умінь і здатностей (компетенцій) ефективно реалізовувати набуті теоретичні знання на практиці, самостійно аналізувати та співвідносити різнобічні явища, знаходити власні підходи до вирішення державно-правових проблем, робити власні висновки, обґрунтовувати свої судження, знаходити їм практичне застосування.

Рік останньої атестації: 2023