Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа. ОС: Бакалавр. Семестр: 2. ЄКТС: 2 (4).
Викладач: Поліщук Віктор Миколайович - канд. техн. наук, доцент, доцент кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві.
Анотація: Курс «Безпека життєдіяльності та охорона праці» відноситься до безпекового циклу дисциплін. Метою курсу є теоретична і практична підготовка студентів до створення нормативних умов праці в галузі готельно- ресторанної справи. Завданням вивчення дисципліни є отримання студентами глибоких знань і практичних навиків для: поліпшення організаційно-правової діяльності роботодавців та працівників з питань охорони праці у галузі готельно-ресторанної справи; передбачення джерел виникнення небезпечних і шкідливих виробничих факторів на виробництві, виявляння існуючих джерел і їх усування, для поліпшення умови праці і підвищення її продуктивності; аналізування впливу умов праці на травматизм та професійні захворювання; розробляння і виконання науково обґрунтованих планів заходів з охорони праці та безпеки виробничих процесів у галузі готельно-ресторанної справи.