Спеціальність: 181 Харчові технології (Технології зберігання та переробки водних біоресурсів). 

ОС: Бакалавр. Семестр: 2. ECTS: 4.
Автор: Ємцев Віктор Іванович - професор кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів.
Анотація: у курсі розглядається комплекс теоретичних знань та прикладних навичок із раціональної організації виробництва на підприємствах рибопереробної галузі, планування  і прийняття управлінських рішень щодо раціонального управління господарською діяльністю підприємств галузі, застосування  методів підвищення результативності виробничих систем та економічної ефективності функціонування  підприємства галузі  в ринкових умовах з метою досягнення визначеної мети.

 Курс забезпечує формування практичних навичок із самостійного здійснення необхідних робіт щодо прогнозування діяльності,  визначення потреби у фінансових ресурсах для створення, розрахунків планових показників діяльності, та оподаткуванню нових підприємницьких структур.