Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа (Готельно-ресторанний бізнес). ОС: Бакалавр. Семестр: 7. ECTS: 5.
Лектор: Боярова Олена Анатоліївна - доцент кафедри обліку та оподаткування.
Анотація: Сталий розвиток сфери гостинності, особливо у повоєнний період, неможливий без володіння достовірною інформацією про наявні умови (ресурси) та результати діяльності суб'єктів готельно-ресторанного бізнесу. Така діяльність можлива лише за умов організації та ведення бухгалтерського обліку, а також складання фінансової звітності. Система бухгалтерського обліку є єдиною інформаційною підсистемою системи управління суб'єкта господарювання, яка дозволяє визначати абсолютні та відносні показники наслідків функціонування загальної системи. Обов'язковим інструментом гарантування достовірності фінансової інформації, на підставі якої мають прийматися управлінські рішення, є аудит фінансової звітності.