Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа (Готельно-ресторанний бізнес). ОС: Бакалавр. Семестр: 8. ЄКТС: 5.
Викладач: Погуда Наталія Вікторівна - кандидат екон. наук, доцент, доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.

nvpoguda@nubip.edu.ua

Анотація: Курс «Аналіз діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу» відноситься до обов’язкової компоненти циклу спеціальної (фахової) підготовки. Метою курсу є формування системи теоретичних знань та набуття професійних навичок з аналізу діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Завданням вивчення дисципліни є отримання студентами знань: теоретичних основ аналізу діяльності суб’єкта господарювання (аналізу господарської діяльності та фінансового аналізу), його інформаційної бази та методологічного інструментарію; значення, функції аналізу діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу для побудови системи ефективних управлінських рішень; організації та методики здійснення аналізу діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Серед практичних навичок курсу вміння: застосувати методики аналізу діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу; виконувати розрахунки та інтерпретувати їх результати; досліджувати ресурсне забезпечення діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу за обліковими даними; аналізувати операційну діяльність, визначати напрями підвищення ефективності та пріоритети розвитку підприємств готельно-ресторанного бізнесу в сучасних умовах.