Спеціальність: 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. ОС: Бакалавр. Семестр: 6 (6-7); 3 (Ск). ECTS: 4 (8); 4,5 (9) (Ск).
Автори: Лихач В. Я.., Грищенко С.М., Грищенко Н.П.
Анотація: Курс спрямований на вивчення стану та перспектив розвитку свинарства в Україні та Світі, біологічних особливостей генофонду свиней, селекційно-племінної роботи у свинарстві та використання гібридизації. Особливості технологічних складових (годівля, утримання, мікроклімат, та інше) виробництва свинини на промислових комплексах, основи технології переробки свинини. Дисципліна поділена на дві частини ЕНК ТВП свинарстві Ч.1 та Ч.2.
У курсі ТВП свинарства Ч.1 викладено: становлення, сучасний стан свинарства; перспективи розвитку, біологічні особливості свиней. Детально висвітлено породоутворюючі процеси, методи селекції, генетики, розведення та відтворення поголів’я свиней.

Рік останньої атестації: 2017