Структура за темами

    • Файл icon

      1 СФЕРА ЗАСТОСУВАННЯ

      1.1 Ці норми визначають технічні параметри із забезпечення енергетичної ефективності будівель,зменшення споживання енергії у будівлях відповідно до Закону України “Про енергетичну ефективність будівель“.
      1.2 Ці норми встановлюють вимоги до показників енергетичної ефективності
      будівель,теплотехнічних показників огороджувальних конструкцій (теплоізоляційної оболонки), показників енергетичної ефективності інженерного обладнання будівель під час їх проектування та будівництва і критерії раціонального використання енергетичних ресурсів на опалення та охолодження будівель для забезпечення нормативних санітарно-гігієнічних параметрів мікроклімату приміщень, довговічності огороджувальних конструкцій під час експлуатації будівель.
      1.3 Ці норми застосовують при проектуванні будівель та споруд, що опалюються, кондиціонуються та охолоджуються (далі-будівлі), при новому будівництві, реконструкції, капітальному ремонті, у тому числі з метою термомодернізації будівель та їх частин, при визначенні витрат паливно-енергетичних ресурсів для опалення, охолодження та вентиляції.
      1.4 Положення цих норм щодо мінімальних вимог до енергетичної ефективності будівель за показниками, що регламентуються у розділі 4 цих норм, не поширюються: на будівлі, що встановлені у статті 2 Закону [1]; при виконанні будівельних робіт з відновлення окремих конструкцій будівель та споруд, з метою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (аварій) та відновлення функціонування об'єктів, призначених для забезпечення життєдіяльності населення, без зміни їх геометричних розмірів; при реконструкції, капітальному ремонті частин будівлі (приміщень чи їх сукупності), які не є її відокремленою частиною.


    • Книга icon

      ДСТУ-Н Б А.2.2-13:2015. Енергетична ефективність будвель. Настанова з проведення енергетичної оцінки будівель. [Чинний від 2016-01-01]. Вид. офіц. Київ : Мінрегіон України, 2015. 29 с.

      https://fex.net/uk/s/zxl1fss

    • Книга icon

      Методика визначення енергетичної ефективності будівель (затверджена наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 11 липня 2018 року № 169).

      https://fex.net/uk/s/yladapn

    • Книга icon

      Сапожніков С.В. Енергетичний аудит: опорний конспект. Суми : Сумський державний університет, 2011. 120 с.

      https://fex.net/uk/s/o1lznpo

    • Книга icon

      Маляренко В. А., Лисак Л. В. Енергетика, довкілля, енергозбереження / ред. Маляренко В.А. Xарків : Рубікон, 2004. 368 с.

      https://fex.net/uk/s/fsdpkrr

    • Книга icon

      У книжці розглянуто об'ємно-планувальні та конструктивні рішення багатоквартирних панельних житлових будинків. Наведено принципи розрахунку енергетичних потреб на опалення будинків з визначенням енергетичної ефективності за чинними в Україні ДБН і ДСТУ.

      https://drive.google.com/file/d/1zihUAEsNuwahCFQKK0CH-JyASeKDI15S/view?usp=share_link