Розподіл годин: Лекції - 30; Практичні - 30; Самостійна робота - 90. Підсумковий контроль: Екзамен.
Анотація: Дисципліна присвячена вивченню організації виробництва овочевої продукції відкритого ґрунту з метою одержання екологічно безпечної продукції з мінімальними затратами праці і коштів у зональному розрізі. Вивчаються методи підвищення рівня врожайності овочевих культур з одночасним зниженням собівартості виробленої продукції. Висвітлюється методологія визначення врожайності залежно від впливу факторів зовнішнього середовища, потенційних можливостей культури, сорту, рівня виконання технологічних прийомів. Вивчаються основні виробничі процеси в овочівництві, які організовують на основі розроблених технологічних карт; вплив різних технологічних елементів на вихідні сировинні якості продукції; методичні підходи щодо розробки норм продуктивності й витрат паливно-енергетичних ресурсів на обробіток ґрунту, сівбу, садіння та догляд за посівами овочевих культур, внесення добрив та збиральні роботи.
- Викладач: Комар Олександр Олександрович