Практична робота 9. Аналіз виробництва продукції тваринництва
Практична робота 9. Аналіз виробництва продукції тваринництва
Мета: вивчити динаміку та використання плану виробництва продукції тваринництва по вартісним і природним показникам; вивчити вплив окремих факторів на відхилення об’єму валової продукції та виявити резерви росту виробництва продукції тваринництва і розробити заходи по їх використанню.
Методичні рекомендації: при виконанні запропонованих завдань орієнтуємось на методичні вказівки перед кожним завданням.
Аналіз виробництва продукції здійснюють:
- в динаміці за ряд років та багаторічних періодів
- в порівнянні з планом
- в порівнянні з середніми даними по району
- в порівнянні з ін. господарствами аналог.
Основним каналом використання продукції є її реалізація. Тому в процесі подальшого аналізу необхідно розібратися у причинах її зміни. При цьому спочатку всього ураховують, що обсяг реалізованої продукції є результатом впливу 2 факторів: а) загального обсягу виробленої продукції (з урахуванням закупки зі сторони) б) рівня товарності;
Bихідні данні і таблиці до завдань знаходяться у прикріпленому файлі
Завдання 1.
Проаналізувати виробництво продукції тваринництва та вплив на його відхилення змін у поголів’ї і продуктивності тварин ;
Форма подання результатів виконаної роботи під час аудиторного та дистанційного навчання: розв’язок задач з висновками надіслати одним файлом формату *.doc (назва файлу: Прізвище студента.doc) через систему Elearn.
Критерії оцінювання: максимально 8 балів – всього, з них 4 бали – правильність розв’язку і чіткість оформлення, 4 бали – економічне обґрунтування.
Приклад та вихідні дані у прикріплених файлах
Шрифти
Розмір шрифта
Колір тексту
Колір тла