Самостійна робота №4
Тема: Розрахунок рівня забруднення 137Cs продукції тваринництва
Завдання:
Варіант власного завдання визначається за таблицею 1 згідно з Вашим номером у списку.
Таблиця 1. Варіанти ситуаційних задач для самостійного рішення
Варі-ант № |
Вид тварин |
Продукція |
Тип грунту* |
Щільність забруднення, кБк/м2 |
Питома активність грунту, Бк/кг |
Період утримання |
||
137Cs |
90Sr |
137Cs |
90Sr |
|||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
1 |
ВРХ |
молоко, м’ясо |
1 |
185 |
- |
- |
- |
Пасовищ- ний |
2 |
ВРХ |
молоко, м’ясо |
1 |
- |
7,4 |
- |
- |
Літній стійловий |
3 |
ВРХ |
молоко, м’ясо |
2 |
259 |
- |
- |
- |
Пасовищ- ний |
4 |
ВРХ |
молоко, м’ясо |
1 |
- |
- |
760 |
- |
Зимовий стійловий |
5 |
Свині |
м’ясо |
1 |
185 |
- |
- |
- |
Зимовий |
6 |
Вівці |
м’ясо |
1 |
- |
- |
800 |
- |
Зимовий стійловий |
7 |
ВРХ |
молоко, м’ясо |
2 |
- |
- |
900 |
- |
Зимовий стійловий |
8 |
Кури |
м’ясо, яйця |
1 |
370 |
- |
- |
- |
Літній |
9 |
ВРХ |
молоко, м’ясо |
1 |
- |
- |
390 |
- |
Пасовищ- ний |
10 |
Кури |
м’ясо |
1 |
111 |
- |
- |
- |
Літній |
11 |
Свині |
м’ясо |
3 |
200 |
- |
- |
- |
Зимовий |
12 |
Вівці |
м’ясо |
1 |
- |
- |
900 |
- |
Літній |
13 |
Свині |
м’ясо |
1 |
- |
- |
450 |
- |
Літній |
14 |
Вівці |
м’ясо |
1 |
- |
- |
600 |
- |
Зимовий |
15 |
Свині |
м’ясо |
2 |
- |
- |
590 |
- |
Зимовий |
16 |
Вівці |
м’ясо |
3 |
- |
- |
500 |
- |
Літній |
17 |
ВРХ |
молоко |
1 |
- |
- |
250 |
- |
Пасовищ- ний |
18 |
ВРХ |
молоко, м’ясо |
1 |
- |
- |
150 |
- |
Зимовий стійловий |
19 |
ВРХ |
молоко, м’ясо |
3 |
- |
- |
200 |
- |
Зимовий стійловий |
20 |
ВРХ |
молоко, м’ясо |
2 |
- |
- |
180 |
- |
Зимовий стійловий |
21 |
Кози |
молоко |
3 |
- |
- |
200 |
- |
Літній |
22 |
ВРХ |
молоко, м’ясо |
1 |
- |
- |
1300 |
- |
Зимовий стійловий |
23 |
ВРХ |
молоко, м’ясо |
1 |
- |
- |
450 |
- |
Пасовищ- ний |
24 |
ВРХ |
молоко, м’ясо |
1 |
- |
- |
- |
400 |
Пасовищ- ний |
25 |
ВРХ |
молоко, м’ясо |
1 |
- |
- |
750 |
- |
Зимовий стійловий |
26 |
Кози |
молоко |
1 |
- |
- |
950 |
- |
Літній |
27 |
Вівці |
м’ясо |
3 |
- |
- |
370 |
- |
Зимовий |
28 |
Свині |
м’ясо |
2 |
- |
- |
1000 |
- |
Зимовий |
29 |
Коні |
м’ясо |
1 |
- |
111 |
- |
- |
Літній |
30 |
Коні |
м’ясо |
3 |
- |
- |
420 |
- |
Зимовий |
31 |
ВРХ |
молоко, м’ясо |
1 |
- |
- |
- |
350 |
Зимовий стійловий |
32 |
Вівці |
м’ясо |
1 |
- |
90 |
- |
- |
Літній |
33 |
Кури |
м’ясо, яйця |
2 |
- |
- |
- |
200 |
Літній |
34 |
Кози |
молоко |
3 |
- |
37 |
- |
- |
Зимовий |
35 |
Свині |
м’ясо |
2 |
230 |
- |
- |
- |
Літній |
* 1- дерново-підзолистий; 2 – сірий лісовий; 3 – торф’яно-болотний
- Розв’язати задачу та оформити відповідно до прикладу, який наведено у методичних рекомендаціях до самостійної роботи.
2. Розв’язок задачі зберегти у pdf-форматі та завантажити для перевірки на портал.
Форма подання результатів виконаного завдання: звіт у формі надіслати pdf-файлу через систему Elearn.
Максимальна кількість балів – 20.
- 10 балів за виконане завдання 1;
- 10 балів за виконане завдання 2.
Терміни подачі результатів: до закінчення модулю 3.
- 20 червня 2022, 12:27
- 20 червня 2022, 12:27
Шрифти
Розмір шрифта
Колір тексту
Колір тла
Кернінг шрифтів
Видимість картинок
Інтервал між літерами
Висота рядка
Виділити посилання