Відкриваємо нову сторінку!

Відкриваємо нову сторінку!

від Мокрієв Максим Володимирович -
Кількість відповідей: 0

Вітаю всіх!

Від сьогодні, 1 червня 2014 року, ми відкриваємо нову сторінку в роботі системи електронних навчальних курсів на базі cms Moodle.

Кілька слів про те, що всьому цьому передувало.

В 2005 році на кафедрі інформаційних систем у менеджменті дізналися про таку систему як Moodle (дякуємо Андрющенку В.М., що приніс благу вість ;-)). Її встановили для локального, експериментального ознайомлення. Я (Мокрієв М.В.) тоді взяв на себе цю місію, і з того часу залишаюся постійним адміністратором цієї системи. Ця перша інсталяція отримала адресу edis.iab. Система показала себе з найкращими результатами, тому було вирішено продовжити з нею роботу та впровадження.

В 2007 році під керівництвом тодішнього проректора з інформатизації Наталі Вікторівни Морзе система перейшла на загально університетський рівень. Було створено університетський навчально-інформаційний портал за адресою moodle.nauu.kiev.ua. При цьому важливу ідеологічну роль в побудові системи зіграла заступник проректора (а нині декан факультету комп’ютерних наук і економічної кібернетики) Глазунова О.Г. Тоді ж силами університету (а саме Мокрієва М.В.) інтерфейс системи було повністю перекладено на українську мову.

За рік система достатньо розрослася і було вирішено розосередити її на окремі навчально-інформаційні портали ННІ, які були достатньо самостійними, але й інтегрованими з основним порталом. Це дало як багато позитивного, так і виявило певні незручності. Всі системи оновлювалися до версії Moodle 1.9, на якій і попрацювали до цього часу.

В 2010 році разом зі створенням інституту інформаційного та телекомунікаційного забезпечення було створено окрему інсталяцію за адресою it.nubip.edu.ua. Цей портал, на відміну від порталів інших ННІ, продовжив свій розвиток та удосконалення до версії Moodle 1.6. Таким чином, досліджуючи нові можливості та перспективи системи.

І тепер на новому етапі розвитку Moodle ми теж переходимо на якісно новий рівень. Оскільки,

  1. стара версія системи під номером 1.9 вже більше року не підтримується,
  2. а нова версія під номером 2.7 буде з довготерміновою підтримкою,

ми

  1. переходимо на версію 2.7,
  2. збираємо всі інститути на одному порталі,
  3. вводимо окрему роботу деканатів,
  4. створюємо єдину базу користувачів (інші ресурси будуть підключатися з часом).

Всі електронні курси будуть перенесені на цей портал. В першу чергу - атестовані. Всі решта - за вимогою.

Всі псевдо (логіни) викладачів лишаються такими ж, як були в старій системи. Пароль при першому входженні на нову систему changeme, який потрібно буде негайно змінити на новий. Зверніть увагу, в системі включено правила паролів: не менше 8 символів, мати великі та малі літери.

Викладачі будуть переводитися поступово.

Всі студенти будуть заведені до 1 вересня.

Отже, вітаємо на новому ресурсі. І пам’ятайте, розвиток не припиняється. І ми відкриті до ваших побажань.