Організація дистанційного спілкування зі студентами

Організація дистанційного спілкування зі студентами

від Мокрієв Максим Володимирович -
Кількість відповідей: 0
Відеоконференції

Шановні колеги,

під час карантину ми з вами не просто сидимо дома, а організовуємо для наших студентів дистанційне навчання.

Дистанційне навчання передбачає зокрема і онлайн спілкування зі студентами. Далі про те, як це можна зробити.



Розділимо на дві частини:

1. Організувати дистанційне спілкування зі студентами в межах свого курсу (просто організувати та звітуватися перед керівництвом ;) ):

  • для асинхронного спілкування підійде діяльність форум, де можна задавати запитання студентам та відповідати на їхні запитання. плюси цього в тому, що всі спілкуються та бачать обговорення. гілки обговорення не втрачаються в потоці спілкування.
  • для синхронного текстового спілкування можна використати чат. потребує одночасного перебування на курсі учасників спілкування. корисний для швидкого обміну повідомленнями в реальному часі. спілкування залишається доступним, щоб пізніше повернутися і перечитати.
  • для проведення відеолекції можна скористатися новим ресурсом на нашому порталі - Zoom meeting. Як це організувати читайте в інструкції долученій до форума.

2. Організувати дистанційне спілкування зі студентами іншими програмними засобами (існує купа різноманітних можливостей):

  • створити групу у Telegram, Viber, WhatsApp, Discort
  • організовувати конференції через Skype, Google Hangouts, Jitsi
  • використати спеціальну навчальну платформу для ведеозустрічей Cisco Webex (інструкцію до користування дивіться в долученні, або на https://youtu.be/LMZDEPtqGgA)
  • інші придумані вами варіанти ;-)

Зауважу, що кожного тижня декани будуть звітувати на ректораті, як проходить процес дистанційного навчання. Тож, скористайтеся можливістю і заробіть собі плюси в карму.