Умови праці у тваринництві

  1. Мінливі параметри мікроклімату на робочому місці, яке може періодично змінюватися (робота на відкритому повітрі та всередині тваринницьких та інших приміщень) і  де часто наявні протяги, недотримання встановлених нормативів щодо температури і вологості.
  2. Режим праці, який часто передбачає перерви протягом робочого дня,  подолання значних відстаней, роботу в приміщеннях і поза ними у різні періоди року.
  3.  Наявні професійні шкідливості: а) можливе перегрівання і переохолодження тіла залежно від параметрів мікроклімату всередині і зовні виробничих приміщень; б) можливість отруєння внаслідок вдихання шкідливих газів та пилу чи їх потрапляння на відкриті ділянки шкіри; в) можливість потрапляння до організму збудників інфекційних хвороб, оскільки твариннику часто доводиться контактувати з хворими тваринами.
  4. Виробничі небезпеки: високий рівень ризику травмування під час контактування з норовливими та неспокійними тваринами у разі їх доглядання, обстеження та санітарного обробляння

» Термінологічний словник