Відповіді на часті запитання:

П: По заочній формі навчання, скороченому терміну навчання створювати окремі курси?

В: Якщо ці курси будуть дуже відрізнятися і ви вирішите в деканаті, що їх потрібно робити різними, то це залишається на ваш розсуд.


П: Дисципліни на зразок Фізичне виховання чи Військова підготовка також окремо на кожному факультеті, чи будуть загальними?

В: Фізкультура взагалі не знаю як може викладатися в електронному вигляді. У них будуть свої курси для нової їхньої спеціальності. А кафедра військової підготовки веде всі курси сама і я їм допомагаю. Тобто, подібні курси не стосуються факультетів.


П: Чи створювати окремі курси з навчальних (виробничих і т.д.) практик в обов'язковому порядку, чи вони можуть бути модулем в дисципліні, те ж саме з курсовими?

В: Курсові та практику можна розміщувати як секцію в основному курсі. Дисципліни розраховані на 2 семестри бажано робити в одному ЕНК, щоб не множити кількість курсів на порталі.


П: Чи створювати курси винятково по тим дисциплінам, які є у Каталозі, чи наприклад, якщо планується уведення з наступного року нової дисципліни, або англомовного курсу, відповідальний може на прохання викладача створити їх зараз? Зрозуміло, що на атестацію такий курс не подається, поки його нема у плані.

В: Немає сенсу створювати курс, якщо дисципліна лише у далеких планах і може бути не затверджена. Часто буває так, що викладачі кидаються створювати нові курси, а потім їх навіть не наповнюють.


П: Як цього року з видачею псевдо та паролів студентам, процедура повністю покладається на відповідальних по факультету, чи діяти по тій процедурі, як минулого року?

В: Все залишається як було до того. Я беру список з ЄДЕБО, завожу в базу і надсилаю вам таблицю. Ваша задача буде вести групи.


П: Прошу Вас прояснити ситуацію щодо курсів, що читаються на всіх факультетах (наприклад, Філософія). І що робити, якщо курс вже відкрито, викладач його цього року не викладає, але проти того, щоб туди додавали іншого викладача?

В: Подібні курси як "Філософія", "Українська мова", "Історія" та інші, які читаються для всіх факультетів, будуть створюватися для кожного факультету окремо один. Так буде легше вести та контролювати деканатам своїх студентів. Якщо викладач не читає дисципліну і не хоче віддавати свій напрацьований матеріал, то може зробити собі резервну копію а все, що не хоче віддавати - видалити. Це стосується лише неатестованих ЕНК. Атестовані ж можуть передаватися іншому викладачу, якого призначили викладати дисципліну, без погодження з автором курсу.

Керівник ЦДТН, Мокрієв Максим Володимирович

Остання зміна: четвер, 3 вересня 2020, 14:53