Варіант 1. Лінія дозації продукту

Продукт за допомогою завантажувального транспортера 1 потрапляє в бункер 2. Транспортер працює до тих пір, поки вага продукту в бункері не стане більше заданого. Потім транспортер 1 зупиняється, спрацьовує засувка 3 і включається транспортер 4. Після розвантаження бункера, засувка закривається, транспортер 4 зупиняється і завантаження починається знову.

1


Варіант 2. Теплова гармата

Повітря вентилятором 1 проганяється через теплову гармату. В залежності від уставки температуривключается певне кількість нагрівальних елементів 2. Слід врахувати, що нагрівальні елементи не повинні працювати при вимкненому вентиляторі. 3-вимірювач температури.

2


Варіант 3. Водонагрівальна установка

Вода через заливний клапан 1 заповнює ємність до граничного рівня, що вимірюється датчиком рівня 2. Вода ТЕНом 5 нагрівається до заданої температури,  що вимірюється датчиком температури 3, і зливається через зливний клапан 4.

3


Варіант 4. Теплогенератор

При натисканні на кнопку пуск, звучить попереджувальна сигналізація і запускається основний вентилятор теплого повітря 1. Після запуску основного вентилятора, включається паливний вентилятор 2 для продувки (10 с). Потім включається паливний соленоїдний клапан 3 і паливна суміш закачується в камеру згоряння (5 с). Спрацьовує запальний свічка 4 (4 с). Реле полум'я 5 контролюється наявність полум'я. Якщо полум'я не з'явилося впродовж 5 с, Процес розпалювання виконується ще раз (з продувки повітрям 15с.). При повторному не спрацюванні агрегату включається продування 1хв. і аварійна сигналізація. При нормальному запуску агрегату, система повинна контролювати температуру повітря на виході термоперетворювачем 6 і змінювати швидкість обертання паливного вентилятора 2. При зупинці агрегату, продування повинна здійснюватися до тих пір, поки температура не впаде нижче Тmin

1


Варіант 5. Різка корнеплодів

Зерно через засувку 1 надходить на дробарку 2 і далі на транспортер-змішувач 5. Сюди ж надходять перероблені в мийці 4 де додатково подрібнюють коренеплоди (3 транспортер нарізаних коренеплодів). Транспортером змішувачем 5 суміш завантажується в змішувач 6. Передбачити спільну і роздільну роботу ліній зерна і коренеплодів.

5


Варіант 6. Зернодробарка

Зерно з бункера через засувку 1 надходить на транспортер 2 і далі в дробарку 3. Подрібнене зерно норією 4 подається на шнековий транспортер 5 і далі або в бункер 8 або в бункер 9. Лінія повинна відключитися при заповненні одного з бункерів. Режим роботи електродвигунів потокової лінії короткочасний.

6


Варіант 7. Приготуванні олії
З завальної ями 1 насіння через засувку 2 норією подаються на шнековий транспортер і потім через засувку 5 і 6 заповнюють бункера 7 і 8. З бункерів 7 і 8 через засувки 9 і 10 насіння надходять на похилий транспортер 11, який заповнює жім12. Після жиму масло з накопичувальної ємності насосом 13 подається в ємність 18. Макуха після віджимання надходить на транспортер 14 і далі норією 15 завантажується в накопичувальний бункер 16. Режим роботи двигунів короткочасний.
7

Варіант 8.
Зерно надходить на транспортер 4 через одну з засувок 1,2 або 3 або все разом (вибір засувки проводиться оператором) і далі або в візок 7 або на дробарку 5 і далі в бункер 6. Схема повинна відключатися при спрацьовуванні датчика рівня в бункері 6 або при спрацьовуванні датчика тиску під візком.
8

Варіант 9

Зерно з завальної ями через заслінку 1 норією 2 подається на дробарку 3, де воно подрібнюється. Подрібнене зерно через заслінку 4 завантажується в бункер 5. Передбачити відключення схеми в робочому порядку і при спрацьовуванні датчиків рівня. Двигуни технологічної схеми працюють в короткочасному режимі.

9


Варіант 10

Технологічна лінія складається з лінії переробки зерна і лінії переробки коренеплодів. До складу лінії переробки зерна входять засувка 1 в завальної ямі, нория 2, дробарка 3. Лінія переробки коренеплодів містить бункер нерезаних коренеплодів 6, засувку бункера 7, мийку дробарку 8, транспортер подрібнених коренеплодів 5. Продукти з обох ліній надходять на транспортер змішувач 4 і далі завантажуються в візок 9. Передбачити роздільну і спільну роботу ліній переробки зерна і коренеплодів.

10


Остання зміна: вівторок, 16 лютого 2021, 18:31
Accessibility

Шрифти

Розмір шрифта

1

Колір тексту

Колір тла