№ з/п

Назва теми

Кількість годин

1

Зміст та задачі технічної експлуатації будівель. Організація технічної експлуатації житлових і громадських будівель. Організація технічної експлуатації промислових будівель. Обов’язки технічного персоналу щодо проведення належної експлуатації будівель. Прийом будівель в експлуатацію.

2

2

Спостереження за станом будівель та споруд у період експлуатації. Служба спостереження, її функції та обов’язки. Огляди будівель та споруд.

Вимоги та норми температурно-вологісного та гігієнічного режимів. Температура, кондиціонування та вентиляція. Вологість повітря. Освітлення. Звукоізоляція. Основні рекомендації та правила щодо утримання приміщень. Приміщення загального користування. Підвали та напівпідвальні приміщення. Приміщення горища. Утримання територій житлових районів та підприємств. Огляд будівель та споруд.

2

3

Загальні вимоги до утримання будівельних конструкцій. Утримання фундаментів та стін підвалу. Стіни будівлі. Утримання перекриттів та підлог. Утримання перегородок. Дахи та покриття. Ліхтарі, віконні та дверні отвори. Балкони, карнизи, сходи. Заходи щодо боротьби з вологістю, гниттям та корозією у будівлях. Основні причини появи вогкості. Способи усунення вогкості. Захист деревини від гниття у конструкціях будівлі. Боротьба з корозією.

1

4

Загальні положення. Системи централізованого опалення. Теплові мережі. Вентиляційні установки. Системи водопроводу та гарячого водопостачання. Каналізація. Газопостачання. Електрообладнання та слабкострумове устаткування. Експлуатація силових та освітлювальних електромереж. Експлуатація освітлювальних приладів.

1

5

Знос будівельних конструкцій та строк їхньої експлуатації. Види ремонтів. Амортизація та амортизаційний фонд. Джерела фінансування ремонтних робіт. Проведення ремонтних робіт. Планування ремонтів.

2

6

Інженерні вишукування при проведенні обстежень будівель та споруд. Аналіз території ділянки забудови.

2

7

Обстеження технічного стану будівель та споруд. Мета і завдання обстеження. Дефекти будівельних конструкцій.

2

8

Неруйнівні методи випробувань будівельних конструкцій. Інструментальне забезпечення обстеження конструкцій. Оцінювання технічного стану конструкції, будівлі, споруди.

2

9

Корозія будівельних конструкцій та захист від неї. Характеристика агресивності оточуючого середовища. Корозія конструкцій із різних матеріалів. Захист від корозії.

1

 

Усього

15


Остання зміна: пʼятниця, 9 квітня 2021, 11:39