1.  Що вивчає товарознавство?
2.  Які завдання товарознавства?
3.  Чим відрізняється продукція від товару?
4.  Які характеристики властиві для товару?
5. Як класифікують споживна властивості товарів?
6.  У  чому  різниця  між  споживними  властивостями  та  споживною
цінністю товарів?
7. Які показники обумовлюють органолептичну цінність товару?
8. Чим відрізняється мода від стилю?
9. Що таке номенклатура споживних властивостей?
10. Охарактеризуйте  властивості  соціального  призначення, фунціональні,  ергономічні,  естетичні,  екологічні,  безпечності  споживання, надійності товарів.
11.  Що таке якість продукції?
12.  Чим відрізняється властивість продукції від показника якості?
13.  За якими ознаками класифікуються показники якості?
14.  Що таке інтегральний показник якості?
15.  Які  значення  встановлює  нормативно-технічна  документація  для показників якості?
16.  Які  методи  використовуються  для  розрахунку  рівня  якості продукції? Їх сутність, недоліки та переваги.
17.  В чому сутність  диференціального методу розрахунку рівня якості продукції?
18.  Що  таке  органолептичний  метод  визначення  якості  харчових продуктів?
19.   Чим відрізняється експертний метод від органолептичного аналізу?
20.  В чому сутність соціологічного методу дослідження якості товарів?
21.  Які переваги і недоліки балової оцінки якості харчових продуктів?
22.  Яким  чином  розраховується  базовий  показник  якості  харчових продуктів?   
23.  Визначте  поняття  "класифікація","об'єкт", "ступінь  класифікації"  та "класифікаційний ознака".
24.  Охарактеризуйте  ієрархічний  і  фасетний  методи  класифікації.  Які переваги та недоліки вони мають?
25.  Які  специфічні  правила  виділяють  для  фасетного  та  ієрархічного методу класифікації?
26. За якими ознаками класифікують товари?
27. Що таке класифікація?
28. Дайте визначення класифікатору продукції
29.  Що таке асортимент товарів?
30.  Які  види  асортименту  виділяють?  Надати  коротку характеристику кожному виду.
31.  Що таке повнота асортимету?
32.  Як розраховують коефіцієнт глибини асортименту?
33.  Що таке стійкість асортименту?
34.  Що таке оновлення асортимету?
35.  Чим відрізняється раціональний асортимент від оптимального?
36.  Що таке кодування товарів?
37.  Як класифікують маркування товарів?
38.  Охарактеризуйте носії виробничого маркування
39.  Які функції товарних знаків?

Остання зміна: понеділок, 18 жовтня 2021, 13:45