1.  Що вивчає товарознавство?
2.  Які завдання товарознавства?
3.  Чим відрізняється продукція від товару?
4.  Які характеристики властиві для товару?
5. Як класифікують споживна властивості товарів?
6.  У  чому  різниця  між  споживними  властивостями  та  споживною
цінністю товарів?
7. Які показники обумовлюють органолептичну цінність товару?
8. Чим відрізняється мода від стилю?
9. Що таке номенклатура споживних властивостей?
10. Охарактеризуйте  властивості  соціального  призначення, фунціональні,  ергономічні,  естетичні,  екологічні,  безпечності  споживання, надійності товарів.
11.  Що таке якість продукції?
12.  Чим відрізняється властивість продукції від показника якості?
13.  За якими ознаками класифікуються показники якості?
14.  Що таке інтегральний показник якості?
15.  Які  значення  встановлює  нормативно-технічна  документація  для показників якості?
16.  Які  методи  використовуються  для  розрахунку  рівня  якості продукції? Їх сутність, недоліки та переваги.
17.  В чому сутність  диференціального методу розрахунку рівня якості продукції?
18.  Що  таке  органолептичний  метод  визначення  якості  харчових продуктів?
19.   Чим відрізняється експертний метод від органолептичного аналізу?
20.  В чому сутність соціологічного методу дослідження якості товарів?
21.  Які переваги і недоліки балової оцінки якості харчових продуктів?
22.  Яким  чином  розраховується  базовий  показник  якості  харчових продуктів?   
23.  Визначте  поняття  "класифікація","об'єкт", "ступінь  класифікації"  та "класифікаційний ознака".
24.  Охарактеризуйте  ієрархічний  і  фасетний  методи  класифікації.  Які переваги та недоліки вони мають?
25.  Які  специфічні  правила  виділяють  для  фасетного  та  ієрархічного методу класифікації?
26. За якими ознаками класифікують товари?
27. Що таке класифікація?
28. Дайте визначення класифікатору продукції
29.  Що таке асортимент товарів?
30.  Які  види  асортименту  виділяють?  Надати  коротку характеристику кожному виду.
31.  Що таке повнота асортимету?
32.  Як розраховують коефіцієнт глибини асортименту?
33.  Що таке стійкість асортименту?
34.  Що таке оновлення асортимету?
35.  Чим відрізняється раціональний асортимент від оптимального?
36.  Що таке кодування товарів?
37.  Як класифікують маркування товарів?
38.  Охарактеризуйте носії виробничого маркування
39.  Які функції товарних знаків?
40. Що таке стандартизація, в чому полягає її мета?
41. Охарактеризуйте об’єкти та суб’єкти стандартизації.
42. Яким  чином  пов’язані  між  собою  поняття  «якість продукції» та «стандартизація»?
43. Що таке стандарт, які види стандартів визначено ЗУ «Про стандартизацію»?
44. На яких принципах здійснюється стандартизація?
45. Яка  різниця  між  державними  та  міжнародними стандартами?
46. Розкрийте  сутність  державних  стандартів  України (ДСТУ) та галузевих стандартів України (ГСТУ).
47. Що  таке  технічні  умови,  у  яких  випадках  вони розробляються?
48. Які  міжнародні  організації  зі  стандартизації  Ви знаєте? Яка мета їх діяльності?
49.  Хто  виконує  функції  національного  органу стандартизації в Україні? Які його основні повноваження?
50. Розкрийте  сутність  поняття  «сертифікація».  В  чому полягає мета добровільної сертифікації?
51. Які виділяють види сертифікації залежно від галузі її здійснення?
52. Яка  основна  мета  реформування  системи сертифікації  на  сучасному  етапі  розвитку  економіки,  в чому це проявляється? 
53. Розкрийте сутність основних термінів, які стосуються системи оцінки відповідності.
54. Які  основні  нормативно-правові  акти  визначають правові та організаційні засади здійснення сертифікації та оцінки відповідності?
55. Що таке технічний регламент? 
56. Який загальний порядок дій з оцінки відповідності?
57. Надайте  характеристику  поняття  «модуль  оцінки відповідності».
58. Надайте  характеристику  понять  «сертифікат відповідності» та «декларація відповідності», яка між ними відмінність?
59. В  чому  полягає  сутність  функційного  підхіду  до оцінювання відповідності?
60.  Що  таке  товарознавча  експертиза,  яка  її  основна мета?
61. Які основні завдання товарознавчої експертизи?
62.  Які  органи  уповноважені  проводити  товарознавчі експертизи? 
63. Яких принципів повинні дотримуватися експерти при проведенні товарознавчих експертиз?
64. Назвіть основні права та обов’язків експерта.
65. Які види експертиз існують згідно з процесуальним законодавством України? Надайте їм характеристику.
66.  Які  види  експертиз  виділяють  за  завданнями,  які поставлені перед експертом експертизи?
67. Яким чином класифікують технічні документи?
68. Які товаросупровідні документи Ви знаєте?
69. Надайте характеристику якісним товаросупровідним документам.
70.  Охарактеризуйте  комплексні  товаросупровідні документи.
71. Яке призначення експлуатаційних документів?
72. Яке основне призначення пакування товарів?
73. Надайте  характеристику  понять  «тара»  та «упаковка».
74. Які основні вимоги висувають до упаковки?
75. Назвіть  основні  класифікаційні  ознаки  та  види упаковки.
76. Охарактеризуйте  сутність  і  наведіть  приклади жорсткої, напівжорсткої та м’якої упаковки.
77. Що таке зберігання?
78. Що  таке  режим  зберігання,  якими  показниками  він характеризується?
79. Як  впливає  температура  повітря  на  зберігання товарів?
80. Яких  умов  необхідно  дотримуватися,  для  того  щоб створити  оптимальні  умови  для  зберігання  товару  у сховищі?
81. Яким  чином  вентиляція  складських  приміщень впливає на якість товарів?
82. Надайте  характеристику  основних  правил розміщення товарів.
83. Яких  принципів  розміщення  товарів  необхідно дотримуватися при зберіганні?
84. Яким  чином  необхідно  забезпечувати  збереження товарів під час транспортування (доставки)?

Остання зміна: понеділок, 18 жовтня 2021, 21:25