Методичні рекомендації до роботи з курсом.

Електронний курс «Надійність технічних систем» є фундаментальною і однією із заключних дисциплін спеціальності 133 Галузеве машинобудування ОС: Магістр.

Навчання проводиться протягом 2-го семестру: як у навчальній аудиторії, обладнаній лабораторними установками; так і під час самостійної підготовки магістрів до занять.

Перед початком проводиться загальний інструктаж роботи з курсом та інструктаж з техніки безпеки у лабораторії.

Завдання до лабораторних робіт видаються під час вивчення відповідної теми роботи і виконуються студентами практично у лабораторіях, а теоретично в якості закріплення знань, виконується обробка результатів дослідів .

По закінченні виконання завдання студенти подають звіт про роботу у відповідності до одержаних завдань та звітують про результати. Із  студентами проводиться співбесіда з основних питань щодо вивченого матеріалу. При оцінені роботи враховуються відношення студента до роботи, її якість, об’єм, якість оформлення звіту, відповіді на запитання.

За результатами виконання лабораторних та самостійних робіт, та проходження тестів відповідного змістового модуля виставляються бали (100 балів за модуль).

Навчальна робота оцінюється наступним чином: сума модульних оцінок (враховуючи кількість кредитів у модулі) ділиться на загальну кількість кредитів курсу і переводиться на коефіцієнт 0,7.

Підсумкова атестація – наведено контрольні запитання, навчальний тест та підсумковий іспит. Студенти послідовно опрацьовують, вивчають теоретичний навчальний матеріал та виконують практичні роботи відповідно до структури кожного змістовного модуля та поставлених завдань. Після вивчення та опрацювання кожного змістовного модуля студенти проходять тестовий модульний контроль. Після опрацювання трьох змістових модулів кожний студент проходить підсумковий тестовий контроль знань (випадковий варіант білету письмового завдання) і співбесіду, після чого студент отримує остаточну оцінку викладача під час проведення іспиту.

 Підсумкова атестація оцінюється у 30 балів:

2 семестр «Іспит»

  • 10 балів за тестові екзаменаційні питання;
  • 20 балів за два теоретичні питання.

Перед початком і під час виконання лабораторних робіт слід ознайомитись із правилами техніки безпеки.

Додатково студенти в процесі вивчення курсу можуть використовувати навчальні можливості сервісів «форум» на курсі для того, щоб:

• ділитися своїми думками, ідеями та проектами щодо курсу «Надійність сільськогосподарської техніки»;

• спільно збирати та ділитися з іншими колекціями гіперпосилань на профільні веб-сайти;

• запитувати та давати свої відповіді на запитання та ідеї інших;

• змінювати, коментувати, додавати та видаляти дані, які створили інші;

• створювати Вікі-статті, які складаються з декількох Вікі-сторінок;

• створювати лінійні веб-документи, такі як, наприклад, блоги (щоденники)

Студенти, які навчаються за індивідуальним графіком, повинні самостійно вивчити навчальний  матеріал та виконати завдання, дотримуючись часових норм.

При виконанні завдань студенту слід використовувати матеріали, які рекомендовані у методичних рекомендаціях щодо їх виконання.

Вивчення теоретичного матеріалу матеріалу також передбачає перегляд відео.  

Даний електронний навчальний курс включає 2 змістових модуля. Теми та порядок вивчення матеріалу визначається затвердженою робочою програмою дисципліни.

Розподіл оціночних балів за виконання різних видів навчальної діяльності представлений в Силабусі.

Модульний контроль передбачено в кінці кожного змістового модуля у вигляді тестування та додаткової співбесіди за потреби.

Студенти, які навчаються за індивідуальним графіком повинні з’явитись на заняття, яке буде призначено як модульний контроль.

У разі пропуску з поважних причин аудиторних занять студент має право їх відпрацювати за графіком консультацій. Відпрацювання аудиторних занять можуть бути здійснені впродовж 2-х тижнів (14 календарних днів), починаючи з моменту, коли студент має знову приступити до занять (завершилася дія відповідної поважної причини), але не пізніше дня початку залікового тижня у відповідному семестрі. Порядок відпрацювання пропущених занять визначає викладач.

Підсумкова атестація передбачає екзамен у вигляді тестування та обов’язкової співбесіди.



Остання зміна: четвер, 21 вересня 2023, 00:01