Неформальна освіта - це освіта, яка здобувається, як правило, за освітніми програмами та не передбачає присудження визнаних державою освітніх кваліфікацій за рівнями освіти, але може завершуватися присвоєнням професійних та/або присудженням часткових освітніх кваліфікацій.

Форми неформальної освіти: очна (тренінги, майстер-класи, семінари, майстерні тощо), дистанційна (дистанційні курси, вебінари).

Визнання результатів навчання, отриманих у неформальній освіті, здійснюється на добровільній основі та передбачає підтвердження того, що студент досяг результатів навчання, передбачених робочою програмою (силабусом) навчальної дисципліни «Вступ до фаху та соціальні комунікації». Визнанню можуть підлягати такі результати навчання, отримані в неформальній освіті, які за тематикою, обсягом вивчення та змістом відповідають як освітньому компоненту в цілому, так і його окремому модулю, темі (темам), індивідуальному завданню, самостійній роботі тощо, які передбачені програмою (силабусом) навчальної дисципліни «Вступ до фаху та соціальні комунікації».

Як підтвердження результатів неформальної освіти можуть додаватися будь-які документи (сертифікати, свідоцтва тощо), які підтверджують ті вміння, які здобувач отримав під час навчання.

У межах навчальної дисципліни «Вступ до фаху та соціальні комунікації»  результати навчання, набуті в неформальній освіті, визнаються в обсязі не більше як 10% загального обсягу кредитів, передбачених навчальною дисципліною.


Остання зміна: субота, 15 жовтня 2022, 17:59