Методичні рекомендації по роботі з курсом

Електронний навчальний курс «Теорії та концепції бухгалтерського обліку» призначений для підтримки денної та заочної форм навчання здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти.

Терміни навчання: заплановано на 15 тижнів (2 семестр), по 8 години кожного тижня. Ці години потрібно розподілити таким чином:

1. відвідування лекційного заняття – 2 год.

2. самостійне проходження на електронному курсі лекційного матеріалу у вигляді ресурсу Книга та Презентація за темою прослуханої лекції – 1 год. 

3. відвідування практичних занять, відповідно до зазначеної теми – 2 год.

4. самостійне закінчення завдань початих на практичному занятті та закінчених після занять – 3 год.

 Увага! Здобувачі, які навчаються за на заочній формі повинні самостійно вивчити та виконати навчальний матеріал дотримуючись чинних норм!

Визначення теоретичного та практичного матеріалу передбачає перегляд відео. Тож, ваш робочий комп`ютер повинен бути обладнаним звуковим пристроєм. На практичні заняття необхідно мати власні навушники для можливості отримання аудіо матеріалу.

Розподіл навчального матеріалу: 

1. Розділ 1 – вивчення бухгалтерського обліку за періодами та концептуальні засади розвитку, формування бухгалтерського обліку як науки, парадигми і концепції бухгалтерського обліку, теорії бухгалтерського обліку.

2. Розділ 2 – ознайомлення із світовими бухгалтерськими школами, розвиток бухгалтерської професії, особливості інституціональної теорії бухгалтерського обліку, теоретичними аспектами побудови та розвитку бухгалтерського обліку в галузях економіки, інституціональними засадами розвитку професії бухгалтера.

3. Індивідуальне завдання – Індивідуальні завдання для проміжного контролю знань передбачають ознайомлення (конспектування, моделювання, написання ессе чи тез доповідей, оцінка наукових поглядів на досліджувану проблему та формування власного бачення, тощо) із першоджерелами, що враховують зміст усіх тем робочої програми.

Теми та порядок вивчення матеріалу визначається затвердженою Робочою програмою дисципліни.

 Оскільки вивчення теорії та концепції бухгалтерського обліку містить велику кількість матеріалу, для ефективності навчання необхідно користуватися додатковою літературою, нормативно-законодавчою базою.

 Підсумкова атестація. Передбачає контроль у вигляді екзамену та обов’язкової співбесіди після перевірки екзаменаційних завдань.


Остання зміна: понеділок, 5 червня 2023, 19:31