Засвоєння матеріалу забезпечується на лекціях, лабораторних заняттях та самостійній роботі у комп’ютерних класах із застосуванням мультимедійної техніки, новітнього програмного ліцензійного забезпечення. При викладанні дисципліни використовуються різноманітні методи навчання, які враховують системних підхід, модульно-рейтингову систему контролю навчання студентів.

Оцінювання знань студентів здійснюється за допомогою оцінювання тестів, письмових контрольних заходів, оцінювання індивідуальних розрахунково-аналітичних завдань.


Уважно ознайомтесь!!! За цією таблицею здійснюється оцінювання всіх видів діяльності в ЕНК

Розрахунок рейтингу з дисципліни

Розрахунковий рейтинг з дисципліни становить 100 балів. Рейтинги з навчальної роботи та з атестації визначаємо за рекомендованими співвідношеннями:

НР = 0,70 · 100 = 70 бали;

АТ = 0,30 · 100 = 30 балів.

Враховуючи обсяг та структуру програмного матеріалу дисципліни, ділимо його на 2 змістові модулі. (кожний модуль по 100 балів)

Навчальна робота розраховується як середнє значення 2-х модулів, перемножене на коефіцієнт 0,7.

Реальний рейтинг студента з навчальної роботи визначаємо за отриманими ним балами: RНР=(0,7×(RОМ(1)×К(1)М+RОМ(2)×К(2)М+RОМ(3)×К(3)М))/КДИС + RДР -RШТР (1)

З додаткової роботи студент може отримати 10% від RДИС, і його рейтинг з додаткової роботи може скласти до RДР = 0,10 · 100 = 10. Додаткові бали нараховуються за участь у наукових студентських конференціях (1 конференція та олімпіада 2%, тобто 1,4 бали, додатково за призове місце у ній – 1% (0,7 балів)), у ІІ-у етапі Всеукраїнської студентської олімпіади – 3% (2,1 бали), додатково за призове місце 2% (1,4 бали), виготовлення макетів, наочних посібників тощо до 2% (до 1,4 бали).

Додаткові бали можна отримати і за виконання творчої самостійної роботи в курсі

Штрафні санкції накладаються на студента за невчасно виконані завдання (за кожну невчасно подану роботу знімається 0,2 %, тобто 0,14 балів), пропуски занять (1 лекція - 0,02%, тобто 0,014 бали, 1 практичне заняття – 0,05%, тобто 0,035 бали та інше). Загальна кількість штрафів не повинна перевищувати 5% від загального рейтинг з навчальної роботи, тобто 3,5 бали.

Для допуску до атестації студенту необхідно набрати з навчальної роботи не менше 60 балів з кожного змістовного модуля, а загалом не менше 60% від розрахункового рейтингу з навчальної роботи, тобто 0,60 × 100 = 60 бали.

Студенти, які набрали з навчальної роботи 60 і більше балів, можуть не складати екзамен, а отримати екзаменаційну оцінку “Автоматично”, відповідно до набраної кількості балів, переведених у національну оцінку та оцінку ECTS згідно табл.2. У такому випадку рейтинг студента з дисципліни дорівнює його рейтингу з навчальної роботи

RДИС=RНАВ.

Якщо студент бажає підвищити свій рейтинг і покращити оцінку з дисципліни, він має пройти семестрову атестацію. Останню в обов’язковому порядку проходять студенти, які з навчальної роботи набрали менше 60 балів. Рейтинг з атестації RАТ (отриманий на заліку) визначається за 100-бальною шкалою. Якщо на атестації з дисципліни студент набрав менше 60 балів, вони йому не зараховуються – не додаються до набраних балів з навчальної роботи, і за студентом зберігається рейтинг (оцінка), визначений за формулою (1).

Для визначення реального рейтингу студента з дисципліни складають набрані ним протягом навчального семестру бали:

RДИС RНР + 0,3×RАТ.

Співвідношення між національними та ECTS оцінками

і рейтингом з дисципліни

Оцінка

Національна

Оцінка ECTS

та визначення

Значення

рейтингу

з дисципліни, бали

1

2

3

Відмінно

А – Відмінно

90 - 100

Добре

В - Дуже добре

82 - 89

С – Добре

74 - 81

Задовільно

D – Задовільно

66 - 73

Е - Достатньо

(задовольняє мінімальні критерії)

60 - 65

Незадовільно

FX - Незадовільно з можливістю повторного складання

35 - 59

F - Незадовільно з обов’язковим повторним курсом

01 - 34



Остання зміна: неділя, 6 серпня 2023, 11:42