Робоча програма
Мета дисципліни – формування у студентів поглиблених знань про поняття "еко тренди" у туризмі в цілому та готельно-ресторанному бізнесі зокрема, прививання їх вмінь та навичок що дозволять виділяти їх основні види, визначати найбільш перспективні з них для розвитку туристичної галузі певної території в цілому та локальних об’єктів готельно-ресторанного бізнесу зокрема. Набуття студентами компетенцій для ведення ефективного менеджменту, зокрема вибір екоспрямування підприємства готельно-ресторанного бізнесу, робота з еколейблами, організація господарсько-управлінських процесів тощо.
Завдання дисципліни – курсу полягає в ознайомленні студентів з різноманітними видами еко трендів та основними факторами їх формування у туристичній галузі, формуванні та закріпленні ними практичних навичок з визначення основних необхідних факторів розвитку екоспрямованих підприємств готельно-ресторанного бізнесу, враховуючи суспільно-географічне положення, ресурсну базу, потенційні можливості, зовнішні загрози. Студенти набудуть навичок впровадження екологічної політики на підприємстві готельно-ресторанного бізнесу.
В результаті вивчення цієї дисципліни студенти будуть
знати:
- сутність і мету вивчення дисципліни;
- знати та розуміти основні теоретичні поняття у сфері екоспрямованих об’єктів ГРБ;
- принципи функціонування екоспрямованих об’єктів ГРБ, елементи та взаємодію основних їх складових;
- фактори, що впливають на підвищене використання ресурсів та методи їх нейтралізації;
- фактори, що впливають на розміщення та розвиток нових екоспрямованих об’єктів ГРБ, успішне впровадження екологічної політики у існуючих;
вміти:
- знаходити шляхи вирішення у критичних моментах існування ГРБ;
- налагоджувати взаємодію між ГРБ одного профілю спеціалізації;
- знати як розпізнавати ключові фактори конкурентої переваги ГРБ в одній і ті й же ніші;
- знаходити шляхи вирішення проблем будь якого рівня складності з найменшими втратами для ГРБ;
- володіти методами критичної оцінки існуючого стану розвитку ГРБ із залученням зовнішнього експерта;
- налагоджувати ефективну роботу персоналу ГРБ;
- упроваджувати сучасні методи ведення ГРБ;
Шрифти
Розмір шрифта
Колір тексту
Колір тла