Викладач: Самсонова Вікторія Володимирівна - доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Метою вивчення дисципліни «Діловий етикет» є набуття необхідних знань до професійної діяльності у сфері обслуговування на основі теорії та практики ділового протоколу та етикету, формування у студентів уміння орієнтуватися у світі людських відносин, розуміння та сприйняття етичних норм професійної діяльності на міжнародному рівні, оволодіння основними навичками їх використання.
П23
- Викладач: Самсонова Вікторія Володимирівна
Підготувала: Гопкало Лариса Михайлівна - канд. екон. наук, доцент кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу.
Лектор: Стретович Олександр Анатолійович - канд. екон. наук, старший науковий співробітник, доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Вивчення дисципліни передбачає набуття студентами знань та вмінь з управління інноваційним розвитком в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі, а саме знань: про теорію і практику пошуку інноваційних ідей та їх впровадження в підприємствах туристичного та готельно-ресторанного бізнесу в сучасних соціально-економічних умовах; понятійного апарату в галузі управління інноваціями; про нелінійність економічного і інноваційного розвитку підприємств і життєво циклічні закономірності розвитку туристичної сфери загалом і підприємств зокрема; еволюційної концепції інноваційного розвитку туристичних та готельно-ресторанних підприємств; змісту і складових національної інноваційної системи; про механізми та інструменти управління інноваціями в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі; про управління інноваціями для отримання органічного бізнес-зростання; про інноваційний потенціал підприємства; про стратегії інноваційного розвитку підприємств; про особливості інноваційної інфраструктури в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі; щодо інструментів і методичних положень вимірювання рівня інноваційного розвитку та чинників його формування в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі.
- Викладач: Стретович Олександр Анатолійович
Спеціальність: 073 Менеджмент (Управління туристичним та готельно-ресторанним бізнесом). ОС: Магістр. Семестр: 2. ЄКТС: 4.
Викладач: Кудінова Ірина Петрівна, к.е.н., доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Дисципліна "Кроскультурний менеджмент" націлена на формування у слухачів магістратури бачення цілісної системи управління соціально-трудовими відносинами в сучасній мультикультурній організації, оволодіння методиками і технологіями управління інтернаціональними командами в транснаціональних компаніях в умовах глобалізації економіки.
- Викладач: Кудінова Ірина Петрівна
- Викладач: Мельниченко Світлана Володимирівна
Лектор: Левицька Інна Ванадіївна, д.е.н., професор, завідувач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
- Викладач: Левицька Інна Ванадіївна
Спеціальність: 073 Менеджмент (Управління туристичним та готельно-ресторанним
бізнесом). ОС: Магістр (Зао). Семестр: 2. ECTS: 4.
Лектор: Мосіюк
Стефанія Іванівна, к.е.н., доцент кафедри туристичного та
готельно–ресторанного бізнесу і консалтингу.
Анотація: В сучасних умовах, як
науковий базис, що обумовлює стратегічний розвиток України в доступній для
огляду перспективі, виступає концепція розвитку туристської діяльності як
комплексної діяльності, заснованої на використанні ініціативи, економічної
самостійності та інноваційних можливостей бізнес – суб’єктів національного
ринку і його територіально галузевих складових. Механізмом, здатним ініціювати
широкий розвиток туристської індустрії, активізувати діяльність у ній та забезпечити досягнення результативності в динамічних умовах ринкової
кон’юнктури, є впровадження в управлінську практику принципів і методів
стратегічного маркетингу.
- Викладач: Мосіюк Стефанія Іванівна
Лектор: Москвічова Олена Сергіївна, канд. екон. наук, доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Анотація: Викладання навчальної дисципліни «Туризмологія» передбачає формування теоретико-методологічних основ досліджень туризму та їх застосування для практики туристичної діяльності. Дисципліна «Туризмологія» забезпечує узагальнення знань з вивчених туристичних дисциплін, пізнання закономірностей функціонування розвитку феномену туризму та направлена на формування теоретико-методологічних основ науки про туризм. Туризмологічні знання є невід’ємною частиною формування наукового світогляду магістра з туризму. Мета курсу: вивчення теоретико-методологічних засад соціоекономічної і гуманітарної науки про туризм для підготовки професіоналів-управлінців вищої ланки та науково-освітніх працівників у сфері туризму.
П21
- Викладач: Москвічова Олена Сергіївна
Лектор: Левицька Інна Ванадіївна, д.е.н., професор кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу.
Анотація: Дисципліна «Управління проектами в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі» передбачає опанування студентами методології, необхідної для успішного управління проектами в сфері туризму, в готельно-ресторанному бізнесі, формування навичок щодо розробки проекту, оцінки його ефективності, вибору виконавців, розрахунку кошторису й бюджету проекту, розробки графіків його реалізації, а також оволодіння різними технологіями мінімізації ризику при підготовці та реалізації проекту.
- Викладач: Левицька Інна Ванадіївна
Лектор: Левицька Інна Ванадіївна, д.е.н., професор кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу.
Анотація: Дисципліна «Управління якістю послуг в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі» передбачає формування у здобувачів вищої освіти системи знань щодо організаційних, нормативно-правових питань управління якістю, створення і впровадження систем управління якістю (СУЯ), принципів ефективного їх функціонування, методів контролю та оцінювання рівня якості, уміння й навичок застосування загальнотеоретичних засад для розв’язання конкретних завдань щодо контролю, забезпечення, підвищення та управління якістю послуг в готелях і ресторанах. Здобувачі вищої освіти навчаться системно підходити до аналізу діяльності закладів туристичного, готельного і ресторанного господарства, розвиваючи навички розв’язання проблем підвищення якості обслуговування.
- Викладач: Левицька Інна Ванадіївна
Спеціальність: 073 Менеджмент (•Управління туристичним та готельно-ресторанним бізнесом); 242 Туризм і рекреація (•Міжнародний туристичний бізнес); 241 Готельно-ресторанна справа (•Готельно-ресторанний бізнес). ОС: Магістр. Семестр: 3. ECTS: 4.
Лектор: Самсонова Вікторія Володимирівна, канд. екон. наук, доцент кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу.
Анотація: Ефективне управління персоналом туристичних організацій, готелів і ресторанів, в
т.ч. на міжнародному рівні передбачає знання специфіки HR-менеджменту. Сучасний фахівець туристичної та готельно-ресторанної сфери має володіти комплексом теоретичних знань про сутність управління
людськими ресурсами туристичних організацій, готелів і ресторанів і практичних умінь щодо розробки та
здійснення на міжнародному рівні кадрової політики в туристичних організаціях, готелях і ресторанах,
добору та розміщення персоналу, його оцінювання і навчання.
- Викладач: Самсонова Вікторія Володимирівна
Спеціальність: 073 «Менеджмент»
ОС: Магістр. Семестр: 2. ECTS: 7.
Лектор: Москвічова Олена Сергіївна, к.е.н., доцент кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу.
Анотація: Revenue менеджмент - це технологія формування цінової політики на основі прогнозування попиту, спрямована на забезпечення високої прибутковості. Основне завдання даної технології в сфері гостинності – досягнення оптимального співвідношення між попитом на послуги і відповідною пропозицією. Метою вивчення навчальної дисципліни «Revenue менеджмент» є формування у майбутніх фахівців з готельної і ресторанної справи знань щодо проведення заходів з оптимізації системи управління попитом та доходами готелів і ресторанів.
- Викладач: Москвічова Олена Сергіївна