Спеціальність: 203 Садівництво та виноградарство. ОС: PhD. Семестр: 2. ECTS: 5.
Автор: Андрусик  Юрій Юрійович - доцент кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка.
Анотація: Освітній компонент «Інноваційні технології у виноградарстві» знайомить аспірантів з теоретичними основами інноваційного розвитку галузі виноградарства в Україні та світі. Аспіранти навчаються розробляти модель для успішного впровадження нової технології на основі моніторингу та узагальнення останніх світових досягнень науки й техніки, впроваджених у виноградарську та виноробну промисловість та суміжні галузі. У результаті вивчення дисципліни здобувачі набувають практичних навичок з вдосконалення системи управління якістю виноградної продукції на основі елементів точного виноградарства; застосування дистанційного зондування й аналізу зображень із залученням ГІС-технологій; використання метеомоніторингу, нано-технологій, робототехніки, застосунків та програм для смарт-пристроїв.
Спеціальність: 203 Садівництво та виноградарство. ОС: PhD. Семестр: 2. ЄКТС: 3.
Автор: Меженський Володимир Миколайович, д‑р с.‑г. наук, ст. наук. співробітник, професор кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка.
Анотація: Дисципліна «Основи геноміки садових рослин» передбачає ознайомлення й оволодіння розділом молекулярної генетики, предметом дослідження якого є організація та функціонування геномів живих організмів. Аспіранти будуть ознайомлені з основними теоретичними й методичними положеннями молекулярної біології і генетики, технікою секвенування, будовою геномів плодових рослин.
Спеціальність: 203 Садівництво та виноградарство. ОС: PhD. Семестр: 3. ECTS: 5.
Автор: Шевчук Людмила Миколаївна – професор кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка.
Анотація: Мета навчальної дисципліни полягає у формуванні системи знань, щодо основ формування якості плодової продукції та закономірностей її збереження; оволодінні методами визначення товарної якості плодової продукції та основами встановлення впливу агротехнічних прийомів і погодних умов року вирощування на формування фізичних, споживчих та біоактивних показників якості плодової продукції; особливостей лежкості плодів у залежності від умов зберігання.
П24
Спеціальність: 203 Садівництво та виноградарство ОС: PhD. Семестр: 2. ECTS: 5.
Автор: Андрусик Юрій Юрійович - доцент кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка.
Анотація: Освітній компонент «Стале виробництво фруктів, ягід і винограду дає аспірантам базу знань про принципи та практики сталого (збалансованого) виробництва високоякісної екологічно безпечної плодової, ягідної, виноградної продукції та садивного матеріалу. Стале (стійке) виробництво здатне забезпечити потреби нинішнього покоління у вітамінній продукції з дотриманням балансу економічних, соціальних та екологічних умов, не ставлячи під загрозу можливість майбутніх поколінь задовольняти аналогічні потреби.