Спеціальність: 181 Харчові технології. ОС: Бакалавр. Семестр: 2. ЄКТС: 5.
Автор: Ковшун Лідія Олександрівна - завідувач кафедри загальної, органічної та фізичної хімії, професор.
Анотація: Курс призначений для формування у студентів теоретичних основ органічної хімії, практичних умінь та навичок в роботі з різними типами органічних сполук, вивчення специфічних особливостей їх поведінки у хімічних реакціях, набуття досвіду роботи у хімічній лабораторії для розв’язання конкретних практичних завдань, формуванню наукового світогляду та наукового погляду на природу та захист оточуючого середовища.
Курс органічної хімії повинен стати основою для вивчення спеціальних дисциплін: фізична і колоїдна хімія, біохімія, фізіологія.