Спеціальність: 181 Харчові технології. ОС: Бакалавр. Семестр: 4 (3-4). ECTS: 3 (6).
Автор: Хижан Олена Ісаївна - доцент кафедри загальної, органічної та фізичної хімії.
Анотація: При вивченні дисципліни в четвертому семестрі передбачено 90 год (3 кредити), серед них: лекцій - 30 год; лабораторних - 15 год; самостійної роботи - 45 год. 

Курс фізичної і колоїдної хімії спрямований на те, щоб дати чіткі уявлення про теоретичні і експериментальні основи науки, визначаючи її особливу роль як міждисциплінарної науки, яка синтезує знання суміжних розділів хімії, фізики, біології та інших природознавчих наук.  Фізична хімія вивчає взаємозв'язок між фізичними явищами, які супроводжують хімічні перетворення і, широко використовуючи при цьому теоретичні та експериментальні методи фізики і хімії, займається узагальненням фактичного матеріалу різних розділів хімії, виявляє загальні закономірності хімічних реакцій. Колоїдна хімія вивчає фізико-хімічні властивості та поведінку високодисперсних і високомолекулярних систем, що широко розповсюджені в навколишньому середовищі.



Accessibility

Шрифти

Розмір шрифта

1

Колір тексту

Колір тла