Спеціальність: 193 Геодезія та землеустрій. ОС: Бакалавр. Семестр: 3. ECTS: 4.
Автори: Матвієнко Ірина Сергіївна, канд. філос. наук, доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації; Лаута Олена Дмитрівна, канд. філос. наук, доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації.
Викладачі: Лаута Олена Дмитрівна, канд. філос. наук, доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації; Супрун Аліна Григорівна, канд. філос. наук, доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації.
Анотація: Навчальна дисципліна передбачає засвоєння основних тенденцій розвитку гуманітарного дискурсу у різних цивілізаційних вимірах та засадних для певного історичного періоду філософських проблем. Їх знання та розуміння формує вміння пояснювати особливості сучасного світогляду, аналізувати основні тенденції розвитку соціуму, вести суперечки і відстоювати свою позицію, спілкуватися в конфліктній ситуації, вміння слухати і вести бесіду, публічно відстоювати позицію, сформовану на основі якісного опрацювання фактичного матеріалу, виявляти, ставити та вирішувати проблеми, актуальні на сучасному рівні соціокультурного буття. Дисципліна формує здатність діяти соціально відповідально та свідомо у будь-якій конкретній ситуації.

Рік останньої атестації: 2023